Hoe lang voor dat er iets groeit uit een Caladium tuber?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 15/04/2022 - 17:27
Monipen

Hoe lang voor dat er iets groeit uit een Caladium tuber?

Ik heb zes verschillende Caladium tubers besteld online, leuk dacht ik om ze te zien groeien. Ik heb ze allemaal in potten gedaan en heb ze binnenshuis. Vier van ze konden op de warmtemat die ik heb, de andere twee niet, geen ruimte meer. Dit was twee weken geleden. Tot nu toe zie ik helemaal niets groeien. Hoelang duurt het voordat ze gaan groeien?

Ik was niet zeker als ik ze de goede kan naar boven heb gedaan, maar las online dat het niet zoveel uitmaakt, alleen duurt het even wat langer. Maar ja ik was toch nieuwsgierig en ik heb nu een paar toch eruit gehaald om te kijken, nou, ik zie helemaal geen groei, niet eens een paar wortels. Mijn vraag is zelfs is het de bedoeling dat de tubers zacht moeten voelen? Ze zijn dus niet hard, maar iets aan de zachte kant. Ik ben bang dat ze gaan verrotten? Dat zou nou heel erg jammer zijn nu dat ik zoveel tubers heb gekocht als ze allemaal niets van worden. 

vr, 15/04/2022 - 21:48
GreenConnection

Alles heeft z'n tijd nodig. Het uitlopen van een droge knol kan soms wat langer duren De zachtheid kan ik niet beoordelen. Eventueel kun je reclameren bij de verkoper over de knollen.

za, 16/04/2022 - 10:28
Monipen

Oke bedankt voor je antwoord. Misschien moet ik nog geduld hebben, ik ga nog even kijken hoe het gaat eerst. Ik heb de knollen ook minder diep in de grond gezet. Ik hoop dat het nog goed komt.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag