Wat te doen tegen honden??

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 20/01/2005 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat te doen tegen honden??

Aan de straatkant van onze tuin hebben we ontzettende last van hondenpoep. Eigenlijk had mijn vraag natuurlijk moeten zijn "wat te doen tegen vervelende hondeniegenaren?", maar ja...
Vroeger was er een bepaald poeder wat je kon strooien waar honden absoluut niet van houden, maar dat is niet meer verkrijgbaar. heeft iemand een tip?

do, 20/01/2005 - 19:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Misschien een plakaatje zetten, dit is geen hondeweide? Zodanig dat de eigenaars van de honden een beetje beginnen na te denken.

do, 20/01/2005 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi ik zelf heb ook veel last van dit a-sociaal gedrag van sommige hond bezitters,maar ik strooi als het wind stil is zwarte peper tegen mijn taxusinfo-icon haag als ze hier aan ruiken doen ze het geen 2keer meer.bij mij pissen ze tegen de haag.

do, 20/01/2005 - 20:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hondenschrik is nog steeds te verkrijgen bij het tuincentrum.
het zijn waterbestendige kleikorrels, gemaakt van plantenextracten. omdat de hond goed kan ruiken, schijnen ze dit enorm vinden stinken. maar ik zou toch ook eens de eigenaren hier op aanspreken.

do, 20/01/2005 - 21:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja en als je de hond bezitter hierop aanspreekt een honkbal knuppel achter de hand houden voor het geval dat.

do, 20/01/2005 - 21:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het droog weer is kun je er peper strooien, hond snuffelt meestal eerst voor hij zijn behoefte doet, diervriendelijk kan er hoogstens een nies bui aan overhouden en een nare ervaring op die plaats. Honden bezitters er op aan spreken, bordje plaatsen geen honden toilet, en als dit allemaal niet helpt, de poep op scheppen en bij de honden eigenaar voor de deur gooien zodat ze er zelf in kunnen gaan staan, doe ik zelf ook in het ergste geval. En als je niet weet wie zijn hond bij u laat poepen plaats dan een video camera zodat je weet wie het is, want meestal gebeurt het stiekem. Ik laat mijn eigen 4 honden nergens zitten waar andere mensen of kinderen er last van zouden hebben, daarbij draag ik plastic zakjes bij voor de poep op teruimen.
De honden kunnen er niks aan doen, de baasjes wel.
Groeten Jerry een honden bezitter.

vr, 21/01/2005 - 09:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja zo'n hondenbordje had ik ook geplaatst waar even later zo'n mooie vieze hoop onder lag. Ook hier aan het einde van mijn straatje is een uitlaatplek voor honden dat zeer schoon is maar ons straatje is daarintegen zo smerig. Er is zelfs iemand bij mij in de straat die haar honden te laat uitlaat waarvan de hond het zelfs wandelend niet meer kan ophouden.

Ik heb wel gelezen dat honden en katten wijnruit niet lekker vinden ruiken. of het daadwerkelijk helpt weet ik niet. het is het proberen waard.

vr, 21/01/2005 - 12:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lieve Mensen,
Allemaal heel erg bedankt voor jullie reacties! Dit is de 1e keer dat ik wat vraga op dit forum en ik ben zeer aangenaam verrast door jullie reacties en tips!
Ik ga de verschillende tips proberen, wellicht is het eerste de webcam aan de straatkant ophangen zodat ik de baasjes erop aan kan spreken, want voor alle duidelijkheid: dit is natuurlijk de schuld van de baas en NIET van de hond!
DANK!

Onderwerp gesloten