wat zijn goede planten aan de kust

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/03/2009 - 21:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat zijn goede planten aan de kust

wij wonen hemelsbreed zo'n 500 meter - 1000 meter van de kust af. Onze tuin vangt erg veel wind en vooral aan de voorkant (kant meest naar de zee toe), wil er weinig groeien. Gaat dood door de wind.
Wie kan mij vertellen wat ik daar kan neerzetten. Graag iets waar ook wat bloemen in zitten.

di, 03/03/2009 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste groeien daar planten, die van nature aan de kust voorkomen en dus wind- en zoutbestendig zijn. Ook in de duien groeien fraaie planten, die heel bruikbaar zijn en passen in de omgeving. Dat kan varieren van duindoorn, duinroos, distels tot grassen, afgewisseld met dopheide en eventueel bolgewassen voor verwildering in het voorjaar. Kijk om je heen: de natuur zelf geeft je de voorbeelden.

do, 05/03/2009 - 18:30
Morty

een eleagnus kan goed dicht bij zee staan, deze bloeit alleen onopvallend.

wo, 11/03/2009 - 14:00
silfje

toen ik nog in het westen woonde zag ik heel veel teunisbloemen in het wild in de duinen. Dit zijn leuke planten die je zelf kunt zaaien en waarvan de bloemen in de avond opengaan.

Verder heeft mijn vader (extreem groene vingers dus ik weet niet of dit bij jou ook werkt, hij woont ong 1 km van de zee in een woonwijk) Lavendel en berberus staan als haagjes in de voortuin, de passieflora en de buddlea doet het goed in de achtertuin

Misschien doen die het ook goed bij jou

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag