Wisteria niet gebloeid dit jaar

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 09/07/2012 - 13:55
Babette12

Wisteria niet gebloeid dit jaar

Ik heb een prachtige Wisteriainfo-icon boven mijn terras hangen die al jaren volop bloeit. Waarschijnlijk staat deze Wisteria er al heel lang omdat hij hele dikke stammen heeft die langs palen zo naar boven lopen. Dit jaar heeft hij niet gebloeid. Wel gaf hij onderaan (bij de dikke stammen) veel uitlopers en later ook bovenop liep hij iets uit maar zonder bloemen.
Snoeien was altijd lastig omdat ik er bovenop niet bij kan. Maar het was echt een prachtig gezicht en zou het jammer vinden als hij kapot zou zijn.
Nu is mijn vraag is er een kans dat hij volgend jaar weer gaat bloeien?

ma, 09/07/2012 - 14:17
RdB

Waarschijnlijk heeft de plant een klap gehad van de late winterkou. Dan zou hij volgend jaar weer wat beter moeten zijn. Loopt hij boven slechts mondjesmate weer uit of loopt hij weer uit als normaal? In het eerste geval kan volledig herstel iets langer duren.

Ruud

ma, 09/07/2012 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

wisteriainfo-icon's hebben vrijwel allemaal dramatische bloei gekend dit jaar. paar strenge winterdagen hebben meer knoppen om zeep geholpen helaas. camelia bijvoorbeeld.

ma, 09/07/2012 - 15:15
Babette12

Hij loopt mondjesmaat weer uit...maakt mij niet uit dat het wat langer duurt eerdat hij het helemaal weer doet, als hij maar niet dood is.
In ieder geval bedankt voor je reactie!

Onderwerp gesloten