woelmuizen bij bloembollen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 12/01/2007 - 21:22
plantenliefhebber

woelmuizen bij bloembollen

2 jaar terug is er in mijn tuin enorme ravage aangericht door woelmuizen,al mijn tulpen crocussen waren opgegeten,net als ze hun kop opstaken.
Ze maakten soms gebruik van mollengangen die de zomer daarvoor waren gemaakt.

Ik heb dit jaar terug een grote hoeveelheid die er grotendeels nog in moet.

Draad erond helpt niet,ze gaan rotten (heb ik vorig jaar geprobeerd)

Giftige bollen erond of ertussen helpt ook niet,ze gaan er gewoon tussen.

(Sinds vorig jaar loopt er ook een kat in de tuin)

Is er iemand die nog opties weet?

vr, 12/01/2007 - 22:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ken het probleem, er zitten er bij ook vele. Ze maken geen gebruik van mollengangen. Ze graven deze gewoon zelf. Ook bij mij hebben ze wel eens een complete aanplant van 250 krokussen in 1 winter opgevroten. Helaas blijft het daar niet bij.
Leuk dat je er een kat bij gehaald hebt, gezellig voor in huis, als het een goede muizer is hoef je hem 's zomers nauwelijks bij te voeren. Mijn katten pakken minimaal 4 muizen per dag, het beinvloed de muizenstand niet.
Verder is het een kwestie van woelmuis resistente planten neerzetten. Gelukkig zijn dat de meeste. Krokussen die in het gras groeien zijn voor de muizen niet aantrekkelijk (teveel moeite in de mat te graven?). Ook narcissen (er zijn grote en kleine), sneeuwklokjes, hondstand, kievitsbloemen, keizerskronen, alliums en hyacinten laten ze met rust. Tulpen daarentegen (vooral de kleine "wilde" tulpen), worden zo ongeveer uit je handen gegrist.
Helaas ken ik geen enkele ook maar schijnbaar effectieve remedie anders dan de tering naar de nering zetten en muis-resistente bolletjes en knolletjes poten.

Ook resistent: alle gembers zoals roscoeainfo-icon, hedychium, cautleya. Verder canna's dahlia's en onget***eld nog veel meer. Er blijft dus keus genoeg over.

M.vr.gr.,
Ruud

za, 13/01/2007 - 09:47
Pber

veel mottenballen in de gangen leggen: dat jaagt ze weg!

za, 13/01/2007 - 11:51
plantenliefhebber

De kat is vanzelf in de garage komen wonen,ik zie wel iedere week muizen liggen (soms voor de deur) maar dat zijn spitsmuizen (dat denk ik toch).

'k heb ook eens geprobeerd om gemixte look met water in de gangen te gieten.

Het probleem is eigenlijk dat ik nu meer dan 100 tulpen en ongeveer 90 crocussen NOG MOET POTEN.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag