wortelgoed pioenroos

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/07/2016 - 02:20
kraaij65

wortelgoed pioenroos

Ik heb op zijn Hollands goedkoop(Flora plus collection, 1 euro!) pioenroos wortelgoed Karl Rosenfield en Sarah Bernhard gekocht op 1 juli. Op de verpakking staat planten tot eind mei. Ik heb de gok genomen en toch gekocht. Het wortelgoed heb ik in een pot gezet met potgrond en koemestkorrels en een zonnige plek. Er komen nu toch stengels uit de grond (13 juli 10-15cm). Mijn vraag is kan ik de pioenen in pot (doorsnede 15x15 cm) buiten laten overwinteren (ik weet nog niet precies waar in de tuin te plaatsen) of toch zo snel mogelijk in de volle grond? Aangemoedigd door dit resultaat heb ik vandaag nog 6 pioen wortelgoed gekocht en op dezelfde wijze geplant..

wo, 13/07/2016 - 08:21
tuinprins

Pioenrozen zijn slecht in een pot te houden. Deze worden bijna altijd in de volle grond gekweekt en voor de verkoop als wortelgoed aangeboden of in een pot gedrukt(waardoor veel mensen de indruk hebben dat ze in een pot zijn gekweekt).
Hieruit volgt dat je het pioenrozenwortelgoed het beste direct in de volle grond kunt uitplanten. De neuzen mogen maar net onder de grond zitten. Als je pioenrozen te diep plant bloeien deze slecht tot niet. Houd er bij wortelgoed dat al een tijdje geleden geoogst is rekening mee dat dit 1 à 2 jaar nodig heeft om zich te herstellen.
Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag