Zeer droge, zonnige grond

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 21/07/2005 - 22:18
Peer

Zeer droge, zonnige grond

We hebben een plaats in de tuin waar amper water valt, het de hele dag zeer zonnig is en de grond kurkdroog is. Wat voor planten zouden we hier kunnen zetten? Het is nu een kale bedoening.

vr, 22/07/2005 - 17:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien leuk om wat winterharde cactussen te planten {opuntia soorten} veel yuccainfo-icon soorten zijn tamelijk winterhard en houden van droogte.Maak er een soort woestijn tuintje van,met wat rotsstenen enz.succes

za, 23/07/2005 - 01:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik zie altijd veel rozen bloeien op het zuiden waar veel zon is. toch af en toe maar een scheut water erbij.even de grond afdekken met hout snippers of steentjes met worteldoek eronder.schelpen is ook leuk.dan droogd de grond minder snel uit.lavendel kan volgens mij ook wel wat hebben.frankrijk heeft ook veel zon.en ik zie de grote lavendel velden voor me.(muggen hebben een hekel aan lavendel )

za, 23/07/2005 - 11:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb zelf ook zo'n dor en zonnig stukje in de tuin. Planten die het daar toch goed doen (in ieder geval bij mij) : seduminfo-icon, sempervivuminfo-icon, ajugainfo-icon (kruipend zenegroen) , eophorbia, helianthemuminfo-icon (zonneroosje), steenanjer, stachysinfo-icon. Ik hoop dat je met deze plantjes succes zult hebben !

za, 23/07/2005 - 14:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er ontbreken helaas een paar gegevens om deze vraag echt goed te kunnen beantwoorden. Het hangt sterk af van de kalk-en zuurgraad van de bodem. Logisch, simpel voorbeeldje: op kalkarme grond doet plant X het nu eenmaal beter dan plant Y, en omgekeerd. Dus dat moet je eerst even uitzoeken, voordat je lukraak de planten van Ann daar neer gaat zetten. Dat zou immers op een fikse teleurstelling kunnen uitdraaien...

zo, 24/07/2005 - 12:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, dat had ik ook in mijn tuin ! Je kunt al veel verbeteren aan de grond door er POTgrond aan toe te voegen. Dat maakt de grond zachter en voedzamer. Veel geraniumsoorten (niet verwarren met de potjes uit het tuincentrum) maar van de plaatselijke kweker, nemen ook genoegen met droge grond. Het duurt even voor ze aanslaan, maar dan gaat het ook goed. Veel water blijven geven op droge dagen zeker 1x per dag. Later als ze groter zijn dan kan het met minder water. De geraniumsoorten zijn er in heel veel kleuren en hoogtes. Als je de grond goed bewerkt hebt met potgrond en mest, dan kun je het proberen met rozen zoals de New Dawn. Veel bloemen, zeker over de pergola heen en niet zo ziekte-gevoelig als de anderen. Bij ons in het dorp zie je ook wel veel Hortensias, maar dan moet je ze wel blijven bij-wateren, anders wordt het niets. Maar probeer het maar met het POTgrond. Veel succes!

zo, 24/07/2005 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ken dit probleem, ik gooi een flinke hoeveelheid compost door de aarde en mest. En inderdaad rozen doen het prima. Ook laat ik op plaatsen waar struiken staan, het blad gewoon liggen. En geef ik regelmatig water. Als ik planten plant graaf ik eerst een groot gat vul dit met vers bemeste aarde. En bijna alles doet het prima. In het tuincentrum staat bij bijna alles een bordje hoeveel zon, en water.

Onderwerp gesloten