Zevenblad

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/12/2007 - 14:28
grebenitram

Zevenblad

Hoi tuin liefhebbers,

ben de strijd aangegaan met het zevenblad in een stukje grond van 6x10. er is al zeker twee jaar niets aan gedaan een enorme knoedel van wortels kom ik tegen. zit op mijn knieen en op mijn achterste in de tuin. heerlijk om zo in de tuin bezig te zijn hoor maar ik krijg oa.zo'n natte knieen. wat gebruiken jullie als je zo in de tuin zit om toch enig comfort te hebben.
groetjes kitty

vr, 19/10/2007 - 16:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de grond droog is dan niets, maar anders zit ik met mijn knieen op een plankje, maar omdat dit nogal hard is neem ik ook wel eens het kunststof deurmatje of een plastic zak waar 40 liter potgrond in heeft gezeten.
Frans.

vr, 19/10/2007 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zevenblad is verschrikkelijk, en alle wortels uitgraven is de enige manier om er vanaf te komen. Ik vind het heerlijk nou eens te lezen dat iemand daar ook plezier aan heeft om zo in de grond te wroeten.
Het is ook heel goed voor een mens, goeie therapie voor van alles en nog wat.
Groetjes, Frans.

vr, 19/10/2007 - 18:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het tuincentrum verkoopt er speciale kunststof plankjes voor om onder je knieën te leggen.
In diverse gezellige kleuren, makkelijk afwasbaar, oersterk en heel plezierig in gebruik, gaat jarenlang mee.

Fijn weekend, Joke.

vr, 19/10/2007 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het goedkoopst is ee oud kussen of een paar dweilen o.i.d. met een vuilniszak er omheen.
De kunststof knielkussens zijn ook niet zo duur
Er zijn ook kunststof bankjes te koop.Die kun je gebruiken om op te zitten en als je het bankje omkeert kun je er op knielen.Je kunt dan gemakkelijk opstaan door op de omgekeerde poten te steunen, heel fijn voor oudere tuiniers!.Bovendien is het een extra tuinbankje bij de tafel.Ik heb er eentje die al minstens tien jaar wordt gebruikt

vr, 19/10/2007 - 21:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een werkbroek waar ik kniestukken van een zacht materiaal ik kan stoppen, werkt perfect

za, 20/10/2007 - 11:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben ze te lijf gegaan met roundup. Eerst alle bladeren bespuiten en wat er dan nog op durft te komen met een harkje voorzichtig uitgraven.
Ik ben ze nu eindelijk kwijt!

zo, 21/10/2007 - 12:42
anoniem (anoniem geplaatst)

Je kunt ook de planten verstikken. Afdekken met een laag krantenpapiet en daarover plastic. Dit een aantal maanden laten zitten. De plant verstikt en komt dan soms weer op maar dan is de hoeveelheid te overzien. Het nadeel is alleen dat je dan een hele zomer geen andere planten kunt hebben.

Tine

wo, 12/12/2007 - 14:28
Elene

Ik gebruik een oud tuinstoelkussen... Zacht en dik en lekker groot. Ik plet het onkruid automatisch. Zo worden mijn kleren ook niet zo vies. Terwijl ik opschuif, schuiven mijn gereedschappen mee want die liggen er ook op. Het is wel ook zo dat ik er steeds net naast ga zitten en toch alle nadelen van de volle grond ondervind... Ook wordt het kussen af en toe zo vies dat het bijna niet meer uitmaakt. Maar ja. FWIW.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag