zonnebloem niet in de volle grond?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/04/2008 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

zonnebloem niet in de volle grond?

Vorig jaar had ik de jonge zonnebloemplantjes in de volle grond gezet en s'morgens was alles weg,ook mijn sla en andere plantjes.

Het stikt hier van de naaktslakken,mijn moestuin is bij de vorige bewoners altijd weiland geweest.Nu wil ik de zonnenbloemen in grote potten laten groeien,kan dat?
Groet engeline

vr, 25/04/2008 - 13:04
JanDuerinckx

Hoi Engeline,

Zonnebloemen in pot houden ... nog niet geprobeerd - maar ik vermoed dat ze dan niet de kans gaan hebben om mooi uit te groeien.
Best toch gewoon uitplanten in volle grond en de slakken bestrijden.

Gebruik best geen chemische middelen tegen slakken : vogels kunnen er van eten (of huisdieren).

Je kan een slakkenval zetten : een potje dat je deels ingraaft en vult met BIER of suikerwater. De slakken komen erop af en duiken er in.
Het zal geen dag duren voor je de eerste slakken in het bier vindt.

Of droge koffie stroeien : slakken kunnen niet tegen cafeine.
Of fijngemaakte eierschalen rond de planten kan ook : over de scherpe schalen kruipen ze niet.

Succes,
Jan,

vr, 25/04/2008 - 23:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alleen laagblijvende zonnebloemen willen in een pot wel groeien. Je zou ook wel een grote zware pot moeten nemen, wil je een plant van 2 m. hoog met een windvlaag overeind houden. En slakken weten planten in potten heus wel te vinden. Neem een biologisch afbreekbaar anti-slakkenmiddel.

za, 26/04/2008 - 11:50
ann

Met escargo van ecostyle kan je de slakken prima de baas en het is volkomen onschadelijk voor de anderen dieren. Vroeger werd alles in mijn tuin opgegeten, frustrerend maar nu ik dat spul gebruik gaat het prima. Ook heb ik een egelwoning in mijn tuin geplaatst onder een grote hoop takken, en er wonen nu egels in mijn tuin, die eten ook een heleboel slakken!

za, 26/04/2008 - 20:53
tuinprins

Wat je volgens mij het beste kunt doen is de zaailingen eerst opkweken in een pot en als de zaailingen een fatsoenlijke grootte hebben (30/40 cm) dan uitplanten in de volle grond. Als een zonnenbloem wat ouder is krijgt hij harder blad dat de slakken niet zo lekker vinden.

Vaak worden zaailingen van zonnebloemen veel te klein uitgeplant. Een plantje van 10 cm hoog is echt een peulenschil voor een slak.

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag