Kan deze plant nog gered worden?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/08/2015 - 14:20
Millio

Kan deze plant nog gered worden?

Hallo,
FOTO's: https://tinyurl.com/yydb23pq
Ik heb deze plant al enkele jaren en het is de enige die het bij mij lang overleeft. Ik geef toe dat ik niet zo geweldig ben met consequent water geven en dat was het leuke aan deze plant: Als je hem vergat water te geven hingen de bladeren slap , dan gaf ik hem water en enkele uren later zag hij er weer perfect uit!
De laatste tijd doet hij het echter veel minder goed. Er lijkt nog weinig leven in te zitten. Een aantal bladeren lijken dood, sommigen lijken er nog goed uit te zien, maar er zit helemaal geen beweging meer in. Het is nu ongeveer een week geleden dat hij nog water gehad heeft en toch zijn de wortels nog helemaal nat, dus ik vermoed dat ik hem te veel water gegeven heb?
Graag een zo beginners-vriendelijk mogelijke uitleg van wat ik best kan doen. De bladeren die helemaal slap liggen weghalen? Geen water geven of net wel? Extra voeding geven?
Voor de foto stond hij even buiten en leek me wel goed voor wat zonlicht en zodat het eventuele overtollige water kon verdampen, maar normaal staat hij binnen op een plaats met redelijk wat licht, maar niet rechtstreeks in de zon.
Naam van de plant is trouwens ook welkom :)
Bedankt!

do, 13/08/2015 - 21:08
GreenConnection

Je kunt de foto beter gewoon hier plaatsen.

do, 13/08/2015 - 21:56
RdB

Dit is een Aspedistra elatior of Slagersplant. Komt aan zijn naam omdat hij zo onverwoestbaar is dat hij zelfs in een slagerswinkel (koud en te donker) overleefd. Deze is echter wel aan een opknapbeurt toe. Haal hem uit de pot en zet een paar goede (minst slechte) stukken terug.
Ruud
ps.: ik ben het wel met Greenconnection eens, graag de foto hier, nu moeten wij eerst naar allerhande sites toe.

do, 13/08/2015 - 22:48
GreenConnection

Ruud, dit is geen Aspidistra.

vr, 14/08/2015 - 10:53
Polplastron

Mij lijkt het eerder een Spathiphyllum. Deze kan best wel wat 'mishandeling' verdragen.
Deze planten hebben graag een lichte standplaats, maar houden niet van directe zon.
Watergeven doe je bij deze planten inderdaad best op het moment dat de bladeren beginnen slap te hangen: op die manier zou de bloei gestimuleerd worden zeggen sommigen. Watergeven doe je dan best door de plant met de pot in water onder te dompelen tot er geen luchtbelletjes meer uitkomen (dat kan gerust zo een uurtje of zo blijven staan).
Zorg wel voor een pot met goede afwatering en zorg dat er geen overtollig water meer uit de binnenpot loopt alvorens de plant terug in de overpot te zetten want met natte wortels rot het boeltje gegarandeerd weg.
Groeten,
Pol

vr, 14/08/2015 - 11:09
GreenConnection

Jammer, dat Millio nu helemaal niet meer bereid is om de foto hier te plaatsen.

vr, 14/08/2015 - 23:34
RdB

Niet zo zuur, misschien onderschat je Millio, en alles komt straks goed op het nieuwe forum....
Ruud

za, 15/08/2015 - 11:57
GreenConnection

Geen reactie van Millio, dus we moeten het doen met 'Bedankt!'........

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag