Twee takken van Asparagus Umbellatus worden geel

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/09/2015 - 20:07
AnneBerkh

Twee takken van Asparagus Umbellatus worden geel

Dag iedereen op dit forum,
Ik heb een probleem met een Asparagusinfo-icon Umbellatus. Ik zie tot mijn schrik dat het blad van twee takken aan de linkerkant plotseling geel beginnen te worden. Ik denk dat de takken dood zijn. Ik ben bang dat het blad langzaam bruin wordt en zal uitvallen. Dat zou heel erg jammer zijn want rechts zijn veel takken maar links is dan geen enkele tak meer meer.... dan is het mooie er wel vanaf. En het duurt heel erg lang voor er nieuwe takken komen. Als het blad geel wordt betekent dat dan dat zo'n tak dood is? Is er nog iets dat ik kan doen om te voorkomen dat de takken doodgaan of is het al te laat? En weet iemand wat zou de reden kunnen zijn dat er takken doodgaan?
Ik hoop dat ik iets van iemand hoor. Vriendelijke groet, Anne

Twee takken van Asparagus Umbellatus  worden geel
ma, 28/09/2015 - 20:48
GreenConnection

Eigenlijk is zo'n tak een compleet blad. De oudere takken vergelen en sterven af. Dat is een heel natuurlijk proces. Wil je extra groei, verpot je de plant in het vroege voorjaar in een grotere pot met verse potgrond. Af en toe voeding in de vorm van kunstmest helpt ook.

ma, 28/09/2015 - 21:08
AnneBerkh

Het valt me ook op dat de wortels op gegeven moment boven de aarde uitkomen. Als ik deze plant verpot let ik er altijd op dat de wortels helemaal onder de aarde komen. Maar nu zijn ze weer zichtbaar. Zou het feit dat de wortels bloot komen te liggen misschien ook een reden kunnen zijn dat de plant het minder goed gaat doen? Of dat een paar takken geel worden?

ma, 28/09/2015 - 22:03
GreenConnection

Nee, dat gebeurt bij Asparagusinfo-icon heel vaak, en heeft niets met het afsterven te maken.

di, 29/09/2015 - 18:04
AnneBerkh

Hallo Greenconnection, Hartelijk dank voor de informatie. Het is in ieder geval geruststellend dat het een natuurlijk proces is dat oudere takken bij deze plant geel worden. Het is pech dat het juist de twee takken aan de linkerkant zijn. Ik ga straks maar eens kijken of ik een paar takken die nu naar rechts vallen naar de linkerkant kan buigen. Vriendelijke groeten, Anne

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag