dode plekken in het gras!!

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/09/2015 - 17:54
handigehattemer

dode plekken in het gras!!

We hebben thuis een grasveld/gazon naast het huis. Elk jaar netjes verticuteren/ bemesten en eventueel wat bayer gazonnet er bij om het onkruid er uit te krijgen. Verder geen problemen. Tot ongeveer 1 1/2 jaar geleden. Elke keer komen er dode plekken in het gras. Kan gebeuren, want het groeit ook vanzelf later wel weer een keer dicht. Maar momenteel is het zo erg, dat als er een aantal plekken bijna zijn dichtgegroeid, de volgende er weer aan zitten te komen. Je bent net blij, dat er weer een stuk of 8 plekken normaal worden, zie je op andere plaatsen het gras al weer bruin worden, met als resultaat weer nieuwe dode plekken. Ik heb geen idee wat het is of wat ik er aan kan doen. Onderhand word ik er wel flauw van, want er komt zo geen eind aan. Iemand een idee wat hieraan te doen is??

dode plekken in het gras!!
ma, 28/09/2015 - 20:18
Hmm

Mogelijk zitten er emelten (larven van langpootmug) in het gras.Die vreten aan de wortels.Heb dit ook regelmatig in het gazon.Er is een gif tegen maar dat wil ik niet gebruiken omdat dat schadelijk is voor het bodemleven.Ik krab maar elke keer de grond goed open en zaai het opnieuw in met graszaad voor gazonherstel (Pokon),Dat helpt wel maar het blijft een strijd.

di, 29/09/2015 - 23:41
peterplant

Loopt er niet toevallig een hond in de tuin rond die het gazon gebruikt om te plassen? Zie trouwens wel erg veel klaver in het gazon, dus ben wel benieuwd hoe vaak en waarmee het gazon bemest wordt.

do, 22/10/2015 - 15:14
joke57

Heb ik ook in extreme mate gehad. Is een kapitaal aan producten en extra zaad op gegaan de afgelopen 2 jaar. Tot ik dit jaar (ongeveer juni) bedacht misschien is het een stikstof tekort..... Dus voor het eerst in mijn leven kunstmest gebruikt waar stikstof inzat. En ziedaar. Een meer dan prachtig gazon de hele zomer lang!!! Wel extra maaien maar dat had ik er graag voor over. Je kunt het ook nu nog strooien het werkt door tot in het voorjaar.Veel succes.

Onderwerp gesloten