Witte aanslag op Terra Cotta plantenpotten

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 19/03/2019 - 15:43
AnneBerkh

Witte aanslag op Terra Cotta plantenpotten

Beste lezer,

Ik zet mijn planten meestal in Terra Cotta plantenpotten. Maar de laatste tijd komt er steeds sneller een witte aanslag op de potten, vaak al na een paar weken. Ik vermoed dat het kalkaanslag is. Maar volgens Waternet is het water de laatste jaren niet kalkrijker geworden. Weet iemand of witte aanslag op Terra Cotta plantenpotten inderdaad van kalk in het water afkomstig kan zijn?

Ik heb wel de indruk dat Terra Cotta plantenpotten in het verleden van een betere kwaliteit waren. Dat kan mogelijk ook de oorzaak zijn dat de potten zoveel sneller een witte aanslag krijgen. Ik heb vroeger nooit veel witte aanslag op die potten gehad. En zeker niet na een paar weken.

Vriendelijke groeten,

Anne

di, 19/03/2019 - 18:03
GreenConnection

Vaak zijn het, behalve kalkaanslag, ook voedingszouten uit de potgrond, die door de poreuze wand van de pot voor deze aanslag zorgen. Of dat sneller gaat dan vroeger, kan ik niet constateren. 

wo, 20/03/2019 - 10:58
AnneBerkh

Vriendelijk dank voor uw reactie.
Nadat ik een keer een probleem heb gehad met goedkope potgrond gebruik ik altijd dezelfde potgrond. Dus de voedingszouten kunnen eigenlijk ook geen verklaring zijn voor het zo snel verschijnen van de witte aanslag. Misschien ligt het dan toch aan de kwaliteit van de potten.
Als ik in het voorjaar planten ga verpotten kan ik eens een plant in een oude terracotta pot zetten. Dan zal het wel duidelijk worden of het aan de potten ligt.

wo, 20/03/2019 - 21:00
GreenConnection

Graag horen we het vervolg van dit experiment!

do, 21/03/2019 - 14:56
AnneBerkh

Is goed. Maar het kan toch even duren want ik weet niet of ik een terracotta pot in de juiste maat heb om een plant op korte termijn te verpotten. Maar zodra ik een geschikte pot maat heb hou ik het in de gaten en laat ik het weten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag