Hoe raak ik wilde wingerd in mijn tuin kwijt?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/05/2007 - 01:22
manuela

Hoe raak ik wilde wingerd in mijn tuin kwijt?

Hallo,

Op meerdere plekken in onze tuin komt iedere keer weer hetzelfde onkruid naar boven. Volgens verschillende personen is dit wilde wingerd die via onze achterburen in onze tuin terecht is gekomen. Ik word gek van die scheuten met blaadjes eraan die zich om al mijn planten slingeren. Is er een manier om hiervan af te komen? Eruit trekken heeft geen zin, het komt zo weer naar boven.
Wie heeft er tips?

Groeten,

Manuela

za, 26/05/2007 - 01:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een foto zal meer duidelijkheid geven over dit lastige plantje.

za, 26/05/2007 - 12:18
ann

Klinkt eigenlijk meer als een winde, komen er witte klokjes aan? In dat geval gewoon eruit blijven trekken en dit 100 jaar volhouden, en dan is er een kleine kans dat ze misschien niet meer terugkomen maar ik garandeer niets...

za, 26/05/2007 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het enige dat help is met wortel en al uitgraven. Daarbij mag geen stukje wortelstukje blijven zitten. Ik heb het zelf ook ik mijn tuin. Aan een zijde is het bijna helemaal weg. Ik heb daar de grond tot +/- 65 cm omgewoeld om alle wortels eruit te kunnen trekken. De wortels van de winde groeien ook door wortels van andere planten heen. Deze planten moet je dan weggooien.
Veel succes.

zo, 27/05/2007 - 12:31
anoniem (anoniem geplaatst)

haal bij een boerebond winkel round up maak het een beetje aan
in emmer ,sop er een klein afwas sponsje in [een schoon] knijp die uit zo dat het niet drupt en strijk er mee over de bladderen zonder de anderen teraken , het is even werk maar een goed resultaat [werkt ook goed bij 7blad] sucses.

ma, 23/07/2007 - 22:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

het plantje waar je mee te maken hebt is inderdaad klimmende winde in drenthe noemen wij het pispotjes je kunt het heel goed bestrijden met m c p a wind de plantjes van de stuiken af en bespuit ze met m c p a te koop in een goede tuinwinkel .

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag