Handige tips om energie te besparen in je tuin

Energie besparen is natuurlijk altijd fijn, want op deze manier kun je jouw energierekening verlagen. Maar niet alleen in huis is het mogelijk om energie te besparen, ook in je tuin. Er zijn een aantal dingen die jou erbij kunnen helpen om energie te besparen in je tuin. Ben je hier benieuwd naar? Wij geven tips!

Maak gebruik van zonne-energie
Als je energie wilt besparen in je tuin, is het een aanrader om gebruik te maken van zonne-energie. Dit is in je tuin op verschillende manieren mogelijk. Zo is er tuinverlichting dat werkt op basis van zonne-energie die je in de tuin kunt plaatsen of kun je gebruikmaken van een robotmaaier op basis van zonne-energie, maar kun je ook denken aan zonnepanelen op je overkapping of schuur. Zonnepanelen op het dak van je huis zijn een aanrader, want dit kan jou veel geld besparen op je energierekening. Maar ook als je bijvoorbeeld een grote tuin hebt met overkapping of schuur zou je hier zonnepanelen op kunnen plaatsen. Als je dit iets lijkt, is het goed om te kijken naar wat de kosten zijn van zonnepanelen.

Zonnepanelen hebben meerdere voordelen. Niet alleen bespaar je hier energie mee en ben je hierdoor minder geld kwijt aan je energierekening, ook is het goed voor het milieu. Daarnaast kunnen zonnepanelen de waarde van je huis verhogen en is de investering relatief snel weer terugverdiend. Daarnaast is het mogelijk dat je gebruik kunt maken van een zonnepanelen subsidie.

Laat apparaten niet onnodig aanstaan
Als je een zithoek in je tuin hebt gecreëerd, is het goed mogelijk dat je ook wat apparaten hebt om het hier fijner en gezelliger te maken. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting of een terrasverwarmer. Hoewel je hier veel profijt van kunt hebben, vreten dit soort dingen ook veel energie. Het is daarom verstandig om apparatuur in de tuin niet onnodig aan te laten staan. Gebruik de apparatuur echt alleen wanneer je deze echt nodig hebt. Als je niet wilt dat bijvoorbeeld jouw terrasverwarmer veel energie vreet, dan kun je er ook voor kiezen om jezelf gewoon warmer te kleden of gebruik te maken van een plaid. Om minder tuinlampen te gebruiken kun je denken aan het plaatsen van kaarsen.

Maak gebruik van schaduw
Een andere goede tip om energie te besparen in de tuin is door goed gebruik te maken van schaduw. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een overkapping of veranda aan huis te realiseren, zodat je niet al het zonlicht volledig binnenkrijgt in de warme zomermaanden. Zo voorkom je dat je een airco of ventilator aan moet zetten binnen omdat het enorm warm wordt. Schaduwplekken creëren kun je doen door gebruik te maken van een overkapping, maar ook zonwering, parasols en grote beplanting zijn goede mogelijkheden.

Deze tips zijn goed om in gedachten te houden als je graag energie wilt besparen in de tuin. Als je hiermee aan de slag gaat, kun je dit al snel merken in je portemonnee!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag