hommelplaag

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 05/06/2004 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

hommelplaag

Sinds het aanbreken van de lente heb ik ontdekt dat onze tuin (vooral dan de beukenhaag) druk bezocht wordt door hommels.
Dit is toch een redelijk probleem, bijvoorbeeld omdat sommige kinderen niet overal in de tuin durven gaan door de gevaarlijk uitziende hommels.

Hoe kan ik best deze hommels kwijtspelen?

ma, 07/06/2004 - 10:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

hommels zijn zeer nuttige dieren, en niet agresief zoals wespen gewoon een beetje uit de buurt blijven

ma, 07/06/2004 - 11:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon uitleggen aan de kinderen dat hommels nuttige insecten zijn voor iedere tuin en de natuur, en dat hommels zolang ze redelijk met rust gelaten worden hun eigen gang gaan.
als ze goed kijken kunnen ze zelfs zien dat hommels pakketjes met stuifmeel aan hun pootjes hebben hangen.

di, 08/06/2004 - 00:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

oke, kzal der mee reking houden

di, 08/06/2004 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Raar dat de hommels in een beukenhaag zitten. Zouden ze misschien de honingdauw ontdekt hebben die de vele witte luizen in je haag afscheiden?
Pieter

di, 08/06/2004 - 10:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog een kleine aanvulling,

als het zo is dat de hommels vliegen op de beukenhaag en dat deze inderdaad aangetast is met luis zou je kunnen proberen de haag regelmatig schoon te spuiten met water.

als je kinderen nog heel klein zijn en nog niet goed in staat zijn te begrijpen wat "met rust laten" wordt bedoeld en ook nog niet in staat zijn zelf goed uit te kijken en helemaal opgaan in hun spel / wereldje. dan zou je kunen proberen in één hoekje van de tuin planten neer te zetten die voor hommels wel héél erg lekker zijn. ze zullen zich dan meer concentreren op die hoek.
je zou dan kunnen denken aan vlasleeuwebek (linarea purpurea) of een lang doorbloeiende kamperfolie (loniceria x heckrottii)

"onze" hommels zijn er niet bij weg te slaan. Je zult wel moeten zorgen dat de Hummels dan op afstand blijven

di, 08/06/2004 - 20:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

hommels zijn ook gek op papavers

vr, 11/06/2004 - 21:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

ook vingerhoedskruid vinden ze fantastisch

za, 03/06/2006 - 13:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou wij hebben er ook last van alleen zitten ze dan in een van die gaatjes in de muur aan de buitenkant weetje wel als je een bakstenen muur hebt. Nou wij willen er ook graag vanaf omdat ze precies naast de deur zitten en soms naar binnen vliegen.
Hoe kun je de hommels het beste ''wegjagen''?

ma, 05/06/2006 - 18:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb begrepen dat hommels beschermd zijn en dat een nest niet verwijderd mag worden. Maar ik kan me voorstellen dat als ze in de huismuur zitten dat het erg vervelend is ook al zijn het echte goedzakken.
Zelf heb ik een hommelnest in mijn grasveld, op zich niet veel last van maar ze zitten precies onder de apenboom die ik dit jaar wil verwijderen. Weet iemand misschien tot wanneer de hommels actief zijn en wanneer het nest leeg is en ik kan gaan spitten?

Onderwerp gesloten