Maden in huis als het regent

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 01/09/2007 - 03:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maden in huis als het regent

Ik heb last van witte maden die over een drempel van een 20-tal centimeter in huis kruipen. Ze komen 's nachts uit de GFT gekropen wanneer het regent. Omdat er alleen maar beton ligt, kruipen ze zo'n 5-tal meter verder naar mijn deur en daar komen ze massaal onder de deur gekropen. Dit is ongelooflijk vies ! Het zijn er zeker een honderdtal. Alle pogingen om die beestjes te stoppen draaien op niets uit. Ze kruipen overal door. Ik veeg ze altijd terug buiten maar dit kan lang duren want ze blijven steeds terugkomen. Het is heel raar dat ze precies allemaal richting mijn deur komen kruipen. Ik heb geen idee wat ze binnen komen doen, ontpoppen in een warme omgeving ? Ik huur het huis en ik deel de GFT met mijn buurman. Zelf ben ik vegetariër en doe dus nooit vlees in de groene bak. Ik heb het hier al met mijn buurman over gehad en een paar dagen geleden heeft hij de bak helemaal proper gemaakt met Javel. Nog geen 2 dagen later zat het weer vol maden. Weet iemand een oplossing ? Zowel om de maden uit de groene bak te houden als hoe ik kan voorkomen dat ze 's nachts binnen kruipen. Maar vooral: waarom willen ze als het regent zo graag onder die deur door naar binnen ?

Groeten

di, 04/09/2007 - 00:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helaas kan ik je niet helpen maar hoop dat er iemand is die dat wel kan want ik zit met het zelfde probleem. Ook bij mij zijn er zojuist(en dit is ook niet de eerste keer) na hevige regen maden op de ramen verschenen en een aantal piepen nu ook door de deur en andere kieren naar binnen. Bah erg vies. Begrijp er ook helemaal niets van want als wij vleesafval resten hebben dan verpakken wij die nog eens extra. Weet iemand of ze soms op het licht afkomen?
Of houden ze juist niet van het licht?

vr, 07/09/2007 - 11:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dus dan steekt het bij jullie ook de moord van de vliegen en dan is het een kringloop. Dan kom je er nooit vanaf.

ma, 05/11/2007 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Probeer het volgende eens.
Doe een tiental mottenballen in een open plastic doosje waarvan de bodem een paar gaatjes bevat om eventueel condens dat van het deksel drupt af te voeren.
Hang dit doosje aan de rand van de container zodat hij niet onder het afval verdwijnt en voor het ledigen ff opzij kan worden gezet.
dit houdt de meeste vliegen uit de container en maden die toch nog uit de eitjes komen gaan er van om zeep.
Rond deze tijd van het jaar zul je wel geen last meer hebben van maden maar onthoud dit maar voor het volgend jaar, dan komen de vliegen gegarandeerd weer op jouw GFT bak af.
Bij mij heeft dit de afgelopen zomer, of wat het ook was, perfect gewerkt

Onderwerp gesloten