spuug(beestjes?)

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 25/05/2006 - 23:25
masjaa

spuug(beestjes?)

In de tuin van het huis waar wij nu drie maanden wonen, staan tot ons grote plezier ook aardbeien. Tot mij schrik zie ik daar sinds deze week allemaal spuug inzitten. Na enig zoeken zag ik het ook op de bramenstruiken. Is het schadelijk en zo ja, wat kan ik er het beste tegen doen? Ik wil de aardbeien graag eten als ze eenmaal rood zijn en d bramen ook. Alvast bedankt voor de goede raad & tips, groet, Masjaa

vr, 26/05/2006 - 00:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

In het 'spuug' zit een klein groen insectje genaamd de schuimcicade. Het zuigt aan de stengels en bladeren van allerlei planten. Vooral salviainfo-icon en lavendel zijn populair bij de schuimcicade. De schade die ze aanrichten valt volgens mij wel mee. Zijn ze schadelijk in de zin dat U straks geen aardbeien en bramen kunt eten? Nee, U kunt ze gewoon eten. Als U zich stoort aan het schuim dan kunt U het handmatig verwijderen of U kunt de schuimcicade bestrijden met bijv. Spruzit van Ecostyle.

Gegroet, de tuinprins

vr, 26/05/2006 - 18:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Massja, mijn overjarige rozemarijnstruik ziet wit van de spuugbeestjes, maar het is net als Tuinprins en andere vakmensen schrijven: ze doen vrijwel geen schade.
Als het straks warm weer wordt zijn ze zo volwassen en gaan ze naar elders. Op Google kan je er wat over vinden als je schuimcicade intypt.
Groet, Frans

zo, 28/05/2006 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel tuinprins en teerl(ink?), ik ben wel gerustgesteld nu. Ik dacht dat cicades in Frankrijk voorkwamen! Ik ga straks smullen van de aardbeien. Ze zitten overigens inderdaad ook in de lavendel zag ik vanavond. Het zijn er wel veel... Maar ik maak me geen zorgen.

zo, 28/05/2006 - 10:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goed geraden Masjaa.

zo, 28/05/2006 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Verheug U nog niet te vroeg op aardbeien uit eigen tuin. Er zijn nog meer kapers op de kust zoals vogels, slakken en kevers. Bovendien kunnen de aardbeien gaan schimmelen en rotten als ze op een natte ondergrond liggen. Maar ..... er gaat weinig boven verse aardbeien uit eigen tuin. (Misschien kersen?)

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten