Vuurdoorn bloeit niet meer, heeft aangetast blad

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/09/2009 - 22:41
Buurew

Vuurdoorn bloeit niet meer, heeft aangetast blad

4 Jaar geleden heb ik mijn oude vuurdoorn vervangen door 4 nieuwe vuurdoorn planten. De oude vuurdoorn bloeide altijd prachtig en droeg veel vruchten. De nieuwe struiken hebben alleen in het jaar van aanplant vruchten gedragen en daarna geen bloemen en vruchten meer voortgebracht. Op de afbeelding zijn bladeren te zien waarop een grijsachtig laagje zichtbaar is. De nieuwe bladeren verkleuren langzaam naar lichtgroen/ geel en verdorren na langere tijd uiteindelijk. De tuincentrum specialist dacht aan spint. Ik heb de plant hiervoor twee keer dit jaar behandeld, geen resultaat. Ook sproei ik de plant regelmatig nat met water om spint te voorkomen. Alle overige planten in dezelfde border groeien uitstekend.
Ik kan geen luizen waarnemen. Ik veel over de typische vuurdoorn ziekten opgezocht maar kon niet vaststellen wat het probleem is. Wie heeft een idee wat hier aan de hand is?

Gr,

Vuurdoorn bloeit niet meer, heeft aangetast blad
ma, 07/09/2009 - 00:37
tuinprins

Het zou schurft kunnen zijn. De vuurdoorn behoort tot de roosachtigen en deze is hier tamelijk gevoelig voor. Twee andere leden van de roosachtigen die regelmatig last hebben van schurft zijn de appel en de lijsterbes. Spuiten met een middel tegen schurft is de enige oplossing (in combinatie met het opruimen van het aangetaste blad).

Gegroet, de tuinprins

Onderwerp gesloten