Zevenblad

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 12/05/2007 - 14:13
Thomas A

Zevenblad

Eigenlijk is het geen vraag maar een oplossing!

Wij hebben in onze tuin nogal veel last van zevenblad. Aanvankelijk plukten we telkens alles boven de grond weg om toch een beetje een ogelijke tuin te verkrijgen. Duidelijk; binnen de kortste keren waren er weer nieuwe bladen aan de wortels. Onbegonnen werk dus

Sinds een paar weken heb ik een nieuw middel in de strijd gegooid; de verfrolhouder!
Het blijkt een zeer goede manier van het verwijderen van de wortels. Je steekt de ijzeren punt gemakkelijk een aantal malen naast elkaar in de grond en door deze telkens naar je toe te halen, wordt de grond heel los en trek je de meeste wortels er met het grootste gemak uit, zonder wortels van andere planten te raken.
Het werkt echt en een vierkante meter behandelde grond levert al gauw 2 volle emmers wortels (en blad) op.

Verfrolhouders zijn erg stevig en kunnen zelfs op een steel geschoven worden!

Thomas

za, 12/05/2007 - 21:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dit ga ik morgen gelijk eens uitproberen. Bedankt voor de tip.

ma, 14/05/2007 - 19:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry maar wat zijn verfrolhouders ?

mvg

Tom

ma, 14/05/2007 - 19:42
Thomas A

Ha die Tom

Nou ja niet iets dat je in de tuin zoekt dus. Verfrolhouders gebruik je normaal als er iets te schilderen valt. het is dus het ding waar je een verfrolletje opschuift en vervolgens de deur of kozijn mee gaat schilderen.

Je gebruikt het model dat gebruikt wordt voor lakverf; dus de kleine maat; zonder rolletje, eigenlijk alleen de beugel met het (vaste) handvat.
Vandaag ben ik er weer mee aan het werk geweest en het werkt echt fantasties. je kunt ermee dicht bij andere plantenwortels komen zonder deze te beschadigen. Ik ben ermee gaan werken omdat het zevenblad zich niet op een andere ecologische manier liet verwijderen.

Groet

thomas

za, 26/05/2007 - 23:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo zevenblad bestrijders.

Probeer het volgende: spuit eerst een groeimiddel (onkruid groeit zich dood) en vervolgens na enige tijd als het zeveblad geel wordt nog een bespuiting met een onkruidvernietiger (roundup bijv).
succes bijna verzekerd.

Harrie

Onderwerp gesloten