camelia en laurier

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/07/2006 - 02:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

camelia en laurier

Kan ik een laurier verplaatsen, zo ja, kan ik hem ook splitsen/scheuren, het is een grote struik. Wanneer mag dat?
Ook heb ik een Camelia die nu in een grote pot staat. Tevens een grote ronde gemetselde bloembak van plm. bijna 2 mtr. rond die opnieuw gevuld moet worden. In het midden zou ik graag de camelia zetten, eind vorig jaar gekocht, leuk struikje; zou verder graag lavendel en wat kruipende groenblijvende plantjes erin willen die over de rand komen te hangen. De bloembollen die erin zitten, zeven en opnieuw planten. Heeft iemand een idee of dit samen kan, en of de camelia een groot deel van de dag in de volle zon kan? Of heeft iemand een suggestie waarmee ik die bak met liefst winterharde en gedeeltelijke groenblijvende plantjes kan vullen. Liefst zo makkelijk en vrolijk mogelijk. Vrolijk omdat ik noodgedwongen veel thuis ben en makkelijk omdat ik veel afhankelijk ben wegens ziekte van derden. Dus het moet heel makkelijk in onderhoud zijn. En een belangrijke bijkomstigheid niet al te duur.
Ik hoop iets te horen, en kijk er naar uit. Vriendelijk dank!

Mevr. A. Roovers

wo, 05/07/2006 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Caemila kan in de zon, maar je moet absoluut de ochtendzon mijden (zoniet vriest de plant in de winter kapot). Camelia mag niet te droog komen te staan en houdt van een zure bodem. Als je met die eisen rekening kan houden, is een camelia niet zo moeilijk.
Een ander, alternatief als wintergroene plant is de viburnuminfo-icon tinus

wo, 05/07/2006 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit is geen antwoord maar een aanvullig op een reaktie, ik weet ook niet goed hoe dit werkt, sorry. Ik kreeg nl. een reaktie van sugar. Mijn vraag: tot hoe laat beter geen ochtendzon? Want vanaf f rond 10-10.30 uur zou de camelia in de volle zon staan als hij in die gemetselde grote bloembak zou komen; is het effekt dan dat hij om die reden in de winter kapotvriest, doordat hij s'zomers in de volle zon staat? Ik heb de informatie van de voorgestelde plant vibirnum tinus bekeken maar dat kan een forse struik worden. Het is een bewust oude gemetselde bloembak, rond plm. 2,5 mtr. dan kan ik er niet veel meer bijplaatsen, lijkt me. M.i. is dat misschien beter een struik voor de volle grond. Ik heb er in de voortuin een staan, en die is prachtig, maar fors. Welke andere liefst groenblijvende plant zou u nog weten die in het midden komt, daaromheen bijv. wat lavendel en iets ander bloeiends, en wat kruipend groene en bloeiende plantjes op de rand zodat ze erover heen hangen. De bloembak lijkt op een grote ouderwetse waterput. Hij moet voor mij zelf heel makkelijk zijn om bovenstaande reden.
Ik hoop nog reakties te krijgen, dan kan ik het een beetje uit gaan rekenen en tekenen.
Heel hartelijk bedankt.
Mevr. A. Roovers

za, 15/07/2006 - 12:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag mevr.Roovers,
Ik heb een camelia en zij staat in de ochtendzon tot wel 1 uur en 's middags, als de zon achter het huis verdwijnt, staat ze in de schaduw. Zij bloeit als de beste.
Ik snap dus niet waarom een camelia niet in de ochtendzon zou mogen. Waar u wel op moet letten, is dat 's winters de sneeuw niet op de blaadjes blijft liggen, want zoals u weet laat zij haar blad niet vallen, maar kan wel door de te lang erop liggende sneeuw aangetast worden.
Verder kunt u voor overhangende klimop plantjes kiezen in die pot. Je hebt ze in allerlei groenstellingen, zijn winterhard en niet duur. Veel plezier met uw planten.
Groeten Sophie.

za, 15/07/2006 - 14:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Sophie, vriendelijk dank voor je bericht v.w.b. de camelia. De camelia die ik nu nog in een grote pot heb staan, zou in die grote bloembak komen en staat dan van s'ochtends tot s'avonds in de volle zon.
Aangezien ik helaas afhankelijk ben van derden moet het wel makkelijk zijn, dus ik zou zo graag willen weten of iemand ervaring heeft met een camelia die in de volle zon kan staan van s'morgens tot plm. 18.00 uur. De klimopplantjes e.d. daar ben ik al uit, die zijn inderdaad niet zo duur.
In ieder geval hartelijk bedankt voor je reactie en ik wacht met spanning af; want als ik eind september/begin oktober weer in het ziekenhuis lig, wil iemand dit voor mij gaan doen waar ik heel blij om ben, maar dan wil ik zelf alles wat voorbereid hebben, vooral wat ik middenin die bloembak wil, en dat is eigenlijk het allerliefst die camelia maar het moet wel kunnen!

Vriendelijke groeten, Mevr. A. Roovers

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag