musa basjoo & trachy fort. verzorging in pot?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 04/07/2006 - 02:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

musa basjoo & trachy fort. verzorging in pot?

Ik heb beide planten begin mei gekocht en staan nu in pot tot volgend jaar wanneer ik verhuis en ze dus kan uitplanten.

Wat kan je best doen ter verzorging van beide?
M'n Musa geef ik elke dag water en om de drie dagen vloeibare kamerplanten meststof en lijkt in mijn ogen goed te groeien, zijnde op dit moment om de week een nieuw blad voor een 50cm hoge stam.
Mijn trachy geef ik met dit warme weer ook elke dag water en groeit enorm, hij is aan zijn 5e blad bezig sinds mei. Ik heb hem nog maar één keer vloeibare 'palmenmeststof' gegeven. Ik vind echter wel dat hij in een enorm kleine pot staat voor zijn omvang. nl een 35 liter pot voor een 60-70cm stamhoogte of ongeveer een goeie 10cm dikte van de stam. Hij zal het hier toch met moeten doen tot volgend jaar :-)

Wat is dus eigenlijk de beste verzorging van beide in pot? De musja kan ik laten overwinteren bij ongeveer 5° dus hier effe ook rekening met houden.

gelieve niet te lang te wachten met antwoorden, vanaf overmorgen kan ik het drukker hebben ;-)

di, 04/07/2006 - 15:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Overwinteren bij lage temperaturen in een pot is zeker aan te raden, het voorkomt ook in ieder geval dat de plant ten prooi valt aan allerlei luizen enz. Wel spaarzaam gieten en niet mer bemesten in het najaar en winter. Je kan de palm best zo krap in de pot laten staan met het uitzicht op uitplanten volgend jaar.
Van het bemesten heb ik niet heel veel kaas gegeten want bij mij staan ze in de volle grond en geef ik ze af en toe koemest.

spannend..de aankomende dagen.....sterkte ermee.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag