Ribes (Klap/kruisbes)

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 21/01/2007 - 12:33
Dennie-soest

Ribes (Klap/kruisbes)

Goedendag , ik heb thuis een ribesinfo-icon staan , en adn de kruisbes variant. weet iemand hoe en wanneer iki hem snoeien moet , ik heb zef geen boek waar het instaat ... Als julie nog andere tips of leuke ideeen weten met deze plant hoor ik ze graag!

ma, 22/01/2007 - 08:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Snoeien
Ieder jaar moet na de winter, voordat de ogen/knoppen uitlopen, worden gesnoeid. Snoeien bevordert de productiviteit van de struik en zorgt ervoor dat die open blijft, zodat er voldoende (zon)licht bij kan komen. In een te dichte struik schimmelen bladeren en vruchten veel sneller en dat is iets wat vooral niet moet gebeuren.
Bij het snoeien van de kruisbes moeten er sporen worden gevormd. Sporen ontstaan door alle zijscheutjes, die op de hoofdstengel(s) staan, terug te knippen tot op 3 - 4 knoppen. Uit deze sporen lopen in het voorjaar de nieuwe scheuten, die vrucht zullen dragen. De hoofdscheut zelf wordt met ongeveer eenderde ingekort. Takjes met veel bloemknoppen worden zoveel mogelijk gehandhaafd. Bloemknoppen zijn dikker dan bladknoppen.
Na de snoeibeurt kan een NPK-kunstmestgift worden gegeven. De meststof moet een zo hoog mogelijk gehalte (in %) kali (K) bevatten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag