snoeien orleander

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 16/08/2004 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

snoeien orleander

Ik heb een orleander die rijkelijk bloet. Niets mis mee. Alleen bloeit hij boven in de plant. Verder naar beneden heb ik alleen bladeren. Voor mij mag de orleander wel kleiner worden en dat hij overal gaat bloeien.
Kan ik de orleander snoeien? zo ja wanneer. Krijg ik dan volgend jaar nog wel bloemen of gaat daar een jaar overheen?
Zijn er dingen waar ik op moet letten bij het snoeien van de orleander?

Bedankt Betsie

wo, 18/08/2004 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Betsie,
de oleander bloeit altijd boven in de plant, dat is zijn structuur! Zet hem vooral in voedzame humusrijke grond en in een ruime pot of bak. Oleander heeft er een hekel aan als hij krap staat! Behalve afgebroken takken zou ik hem niet snoeien, maar alleen zijn bak aanpassen als die te klein wordt. 's Winters binnen houden in schuur of serre bij een maximum temperatuur van 10 graden en zeer matig water geven. De plant is dan op rust.
Hij kan eventueel buiten blijven staan zolang het niet harder vriest dan -5 graden. In het voorjaar verse grond geven en mest en dan gaat hij weer bloeien! Succes ermee!

wo, 18/08/2004 - 16:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een oleander heeft de neiging nogal uit te groeien. Soms wel tot 4 à 5 meter hoogte. Het kan dus geen kwaad hem van tijd tot tijd (flink) terug te snoeien. Het eerste jaar zal hij dan nieuwe scheuten maken waarop het volgende jaar weer bloemen komen.

zo, 13/03/2005 - 15:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

wanner moet ik orleander snoeien

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag