Terugsnoeien gemengde haag, o.a. beuk

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 24/09/2005 - 15:06
wsinnema

Terugsnoeien gemengde haag, o.a. beuk

Als scheiding tussen onze tuin en die van onze buren heb ik een gemengde haag. De haag bestaat voor het grootste deel uit haagbeuk (Carpinusinfo-icon). Verder staat er een Ribesinfo-icon tussen en begint en eindigt de haag met een beuk (Fagusinfo-icon).
De haag is de afgelopen jaren teveel uitgedijd. Met name de haagbeukstukken zijn te breed geworden.
Ik wil de haag graag zowel in de breedte als in de hoogte een redelijk stuk terugsnoeien. Nu heb ik begrepen dat de haagbeuk dat goed kan hebben, maar dat de beuk (Fagus) daar minder goed over kan. Het zou echter wel mooi zijn als de haag over de volle lengte aangepakt kan worden. Wat is wijsheid?
Verder, tot hoever kun je gaan met terugsnoeien? Complete zijtakken wegnemen of maar een deel van de zijtakken?

Terugsnoeien gemengde haag, o.a. beuk
di, 11/10/2005 - 17:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

'k weet dat Carpinusinfo-icon last kan krijgen van zonnebrand op de stam. En je moet natuurlijk per stam genoeg ogen over houden voor het opnieuw uitlopen van een aantal bladeren.

di, 11/10/2005 - 22:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Carpinusinfo-icon kan alles hebben. Uit ervaring is gebleken dat een carpinus van 5 meter hoog terugsnoeien tot op de stam geen enkel probleem geeft. Hij word weer prachtig groen.
Bij de fagusinfo-icon is dat een heel ander verhaal. Deze kan totaal niet tegen licht op de stam, en kan hier inderdaad aan doodgaan. Kortom hier is verzichtigheid geboden!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag