Japanse esdoorn ziek wat nu???

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/05/2022 - 17:46
Quartes

Japanse esdoorn ziek wat nu???

Hallo iedereen,

2 weken geleden heb ik 2 Japanse esdoorns gekocht voor als kuipplant. Nu deze week wou ik ze verpotten maar zag witte schimmel onder aan de bladeren en bruin/gele plekken aan de bovenkant. Ik denk zelf meeldauw aangezien ze wat stress hebben meegemaakt en 2 dagen daarvoor heeft geregend. De vraag is nu hoe behandel ik deze het beste? Snoeien? Ze staan op een halfschaduw plaats en in luchtige potgrond. 

zo, 01/05/2022 - 18:56
peterplant

De witte vlekjes aan de onderzijde van het blad lijken mij gewoon haartjes die in de hoeken van de bladnerven zitten. 

De bruine vlekjes aan de bovenzijde zou zonschade of koud weerschade kunnen zijn die misschien op het tuincentrum of de kwekerij ontstaan zijn en nu zichtbaar worden.

Ik zou even niets doen en kijken hoe de plant zich ontwikkeld.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag