Probleem met aangeplante laurierhaag

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/04/2018 - 15:18
SandraEB

Probleem met aangeplante laurierhaag

Hallo!

Mijn vraag gaat over een nieuwe laurierhaag die we ongeveer een maand geleden hebben aangeplant (prunusinfo-icon rotundifolia).

Verschillende bladeren worden geel en vallen af. De haag is geplant op een wal met een druppelslang. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn? Te droog? Te nat? Iets anders? 

In eerste instantie dacht ik dat het verkleurde blad simpelweg een opdonder had gehad door het transport, maar heb nu toch het idee dat het iets anders moet zijn. Zie de foto’s ter illustratie. 

Ook een aantal grotere laurieren die we op een andere plek hebben aangeplant hebben wat geel blad. 

De bladeren die niet zijn aangetast zien er gezond en prima uit. 

Iemand een idee? 

Hartelijke groet,

Sandra

za, 14/04/2018 - 20:01
peterplant

Elke groenblijvende plant laat op een gegeven moment zijn oudste bladeren vallen. Na 2 of 3 jaar is het blad oud of zit te veel in de schaduw van nieuwere scheuten en bladeren.

De plant stoot deze bladeren af, maar haalt eerst alles uit het blad wat hij nog kan gebruiken. Het "lege" blad kleurt geel en valt af. Het hoort erbij en zal elk jaar gebeuren. Zolang de rest van de plant er goed uitziet, is er niets aan de hand

za, 14/04/2018 - 21:55
SandraEB

Dank Peter. Je uitleg kan ik zeker zien, echter gaat het hier niet om een enkel geel blaadje. Ik had vandaag een hele emmer vol. Uiteraard hoop ik dat je theorie klopt, maar ik heb het gevoel dat er mogelijk iets anders speelt. Zou het iets anders nog kunnen zijn?

za, 14/04/2018 - 22:26
peterplant

Als een plant in een jaar bijvoorbeeld 25 nieuwe bladeren krijgt, dan vallen die 25 bladeren na pakweg 2 of 3 jaar allemaal af.

Een plant die net overgeplant is kan door stress wat extra blad verliezen.

Een plant die uit de grond gespit word en verplant kan ook extra blad verliezen.

Een plant die te lang droog of te nat gestaan heeft kan extra blad verliezen.

Een plant die te weinig te eten heeft kan gaan vegeteren en extra blad verliezen.

Je ziet dat er een hoop redenen en kunnen zijn, maar in jouw geval zou ik mij geen zorgen maken.

Zorg dat de plant genoeg te drinken krijgt en genoeg te eten, dan heb je gedaan wat je kunt en zullen de planten gewoon aanslaan.

Hou er rekening mee dat ook bladhoudende planten bladverliezende zijn, elke lente zullen de oudste bladeren vallen en zul je dus elk jaar meerdere emmers gele bladeren kunnen verzamelen.

za, 14/04/2018 - 23:49
SandraEB

Dank.

Reactie toevoegen

Forum afbeelding
Meer informatie
  • Bestanden moeten kleiner zijn dan 10 MB.
  • Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
  • Afbeeldingen worden passend gemaakt binnen: 800x800 pixels.
E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hieronder invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.