aanleg achtertuin

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/01/2004 - 00:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanleg achtertuin

Onze achtertuin neemt een beetje de vorm van een driehoek aan. Aan de achterkant van het huis is de tuin 16 meter breed, gaat 20 meter diep en is achteraan nog maar 6 meter breed. Om de tuin af te scheiden met de buren willen we nu een haag plaatsen. Ik vrees echter dat die haag onze tuin klein zal maken. Welke 'trucjes' kan ik gebruiken om onze tuin toch groter te doen lijken. Ergens wil ik ook een rustig hoekje met bank en geurende planten. Welke planten zijn aan te raden?

za, 31/01/2004 - 23:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

een enkele, 1 dus, boom vooraan in de tuin laat je tuin groter lijken, Plant verder lage planten of heestertjes zodat je boom nog meer opvalt [combituin]

do, 05/02/2004 - 11:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vormen en belijningen zijn zeer belangrijk, wanneer je het eindpunt van een lijn niet direkt kan vinden vergroot dat de tuin. daarnaast kun je door gebruik te maken van bepaalde lijnen juist weer diepe accentueren.
Doorkijkje's geven ook weer diepte zo zijn er nog veel meer mogelijkheden.
Een haag kan verkleinen echter bij goed onderhoud en smal houden hoeft dat zeker niet, let wel alles valt en staat met maten, wordt de haag te hoog dan is het visueel gedaan met de ruimte.

succes Johan (http://tinyurl.com/y2tmxma4)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag