Advies nodig voor afscheiding / heg

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 29/03/2004 - 16:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Advies nodig voor afscheiding / heg

Hallo,

Ik heb een kleine voortuin die niet begroeid is. Daarachter is een straat en momenteel kijkt dus iedereen naar binnen die door deze straat loopt.

Nu wil ik zo snel mogelijk een heg/afscheidng maken in mijn voortuin zodat de inkijk verdwenen is. Ik denk dus aan begroeiing van ongeveer 1.80 hoog.

Wat kan ik hiervoor het beste gebruiken? Ik wil niet te diep in de protemonnee tasten en ook geen jaren wachten totdat de heg eindelijk op de gewenste hoogte is of de gewenste dichtheid heeft.

Verder staat er best wat zon in de voortuin en kan het er af en toe ook aardig waaien.

Ik heb 0,0 verstand van tuinieren helaas. Vandaar dat ik hier even om raad kom vragen.

Bij voorbaat dank voor jullie adviezen / antwoorden,

Richard.

wo, 31/03/2004 - 10:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat snel dicht is, is een afscheiding maken van betongaas matten, (deze worden in de bouw gebruikt, verkrijgbaar bij een bouwmat. handel,) deze laten begroeien met klimop en clematisinfo-icon bijv. clematis montana, deze groeien allebei erg hard en je hebt dan een groene wand met in het voorjaar roze bloeiaccenten. Kunt ook nog een andere zomerbloeier erbijzetten. De gaasmatten tussen hardh. palen in cement of metposten zetten(tegen rotten). Neem wel voldoende dikte gaasmat i.v.m. stevigheid

wo, 07/04/2004 - 13:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt het over een kleine voortuin, als je daar een haag plaatst dan lijkt me dat dat wel erg op je af komt. Tevens zit je met lichtinval in je huis. Kun je er niet beter één of twee bol-catalpainfo-icon's plaatsen met daaromheen wat struiken. Dat lijkt me wat minder heftig.

wo, 07/04/2004 - 13:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank voor de reacties.

Het uitzicht is niet mooi, ik kijk dus liever tegen een groene muur van mezelf dan tegen een stenen muur van de buren :)

Bovendien wil ik gewoon geen inkijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag