De beste materialen voor duurzaam beddengoed

Het is pas de laatste paar jaar dat het krijgen van goede slaap zijn moment in de schijnwerpers heeft gekregen. Blogs, podcasts en experts hebben gepleit voor de waarde van een goede nachtrust. Maar waar je beddengoed van gemaakt is en hoe je je erdoor voelt, is net zo belangrijk als het kussen of matras waarop je ligt. Net als een kussen of matras, kan de stof waarvan je beddengoed is gemaakt het verschil maken tussen een nacht wakker liggen en een goede nachtrust. Een duurzaam dekbedovertrek van de onderstaande materialen zal hier zeker bij helpen!

Biologisch katoen
Katoen is een van de meest populaire vezels die tegenwoordig in de textielindustrie worden gebruikt, de tweede alleen voor polyester (wat we zeker niet aanbevelen voor beddengoed). De duurzaamheid en het ademend vermogen van katoen maken het een van de meest gebruikte vezels voor beddengoed, maar er zijn enkele ernstige milieuproblemen die gepaard gaan met conventioneel niet-biologisch katoen. Conventioneel katoen is dus heerlijk om in te slapen, maar niet zo goed voor de planeet. Bij biologisch katoen is dit anders, dit is nooit genetisch gemodificeerd en wordt altijd verbouwd zonder het gebruik van synthetische pesticiden of meststoffen.

Linnen
Linnen wordt gemaakt van de vlasplant, die snel groeit en weinig tot geen pesticiden of meststoffen nodig heeft. Het vereist ook veel minder water dan biologisch katoen. In feite vereist het kweken van vlas soms helemaal geen irrigatie en heeft het alleen seizoensgebonden regen nodig. Ooit een bloeiende industrie in de Verenigde Staten, wordt nu het merendeel van het vlas in België verbouwd. Biologisch linnen is sowieso een van de meest duurzame vezels die momenteel op de markt zijn. Linnen stof is bovendien super ademend (zelfs meer dan katoen) en de temperatuurregulerende eigenschappen werken goed van warme zomerdagen tot koude winternachten.

Tencel
Tencel is een cellulosevezel gemaakt van verantwoord geoogste, snelgroeiende en zeer hernieuwbare eucalyptusbomen in een gesloten proces dat bijna 100 procent van al het water en alle oplosmiddelen hergebruikt. Tencel heeft een ultra-zijdeachtige textuur en een glanzende finish. De luxueus ogende (en aanvoelende) stof is zacht en soepel, maar gaat ook lang mee en is slijtvast. Tencel is antibacterieel, antimicrobieel en vochtafvoerend. Dit materiaal is het beste voor mensen met een gevoelige huid. Tencel voert namelijk ook vocht af, waardoor het een geweldige optie is voor iedereen die 's nachts de neiging heeft om te zweten.

Bamboe Lyocell
Bamboe Lyocell is een andere veganistische, zijdezachte stof. De bamboeplant is een snelgroeiend gras dat 35 procent meer zuurstof produceert dan bomen en waarvan bekend is dat het de bodemkwaliteit verbetert en ook erosie voorkomt. Deze bamboe wordt omgezet in de Lyocell-stof met behulp van een gesloten proces dat 99 procent van de gebruikte chemicaliën opvangt en hergebruikt. Slank, glad en boterzacht, Bamboe Lyocell is een luxueus materiaal dat aanvoelt als zijde, maar volledig veganistisch is. De unieke stof is vochtafvoerend, antimicrobieel en hypoallergeen, waardoor het perfect is voor mensen met allergieën of andere gevoeligheden. Ondanks dat het aanvoelt als zijde, is Lyocell sterk en slijt het niet snel.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Diverse
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.