Feedback op tuinontwerp

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/02/2010 - 11:44
peters21

Feedback op tuinontwerp

Hallo allemaal,

Binnenkort gaan wij onze tuin aanleggen. We hebben daarvoor een ontwerp gemaakt en nu ben ik erg benieuwd of er kenners zijn dit nog leuke tips/advies hebben? De ingang van de tuin is via een bestaande veranda. Het is een tuin op het zuiden.

De blauwe cirkel stelt een waterornament voor. Idee is beplanting van siergrassen gecombineerd met bloemen/planten die hier goed bij passen. Het gras is een vast gegeven (dat er gras komt, niet perse de plek).
1 terras, 1 bank van (steiger)hout, 1 zitje onder de pergola. Verhoogde borders in midden en in de hoek. Een tuinkast rechtsonder.

We zijn geen fanatieke tuinders, willen wel voldoende planten maar op zo'n manier dat het goed bij te houden is.

Zie afbeelding voor ons ontwerp.

Tips/advies welkom!

Feedback op tuinontwerp
ma, 15/02/2010 - 13:12
hansi

Jullie tuinontwerp ziet er leuk uit,alleen het grasperk zal jullie veel werk
opleveren,niet zo zeer de aanleg,maar het onderhoud. Je zult elke week (ook
vakantie)moeten grasmaaien,verticuteren,beluchten,bemesten,na de winter
kapotte gedeeltes bijmaken.Als je niet zo veel tijd aan de tuin kunt/wilt
besteden,zul je het grasoppervlakte kleiner moeten maken of totaal uit het
ontwerp moeten schrappen.

m.v.g.
hans

ma, 15/02/2010 - 13:19
halloirma

Hoi
Ik zie nog niet goed aan de tekening wat er verder buiten de tuin gebeurd, qua buren, schutting, etc. Lig je vrij, of ben je ingesloten, heb je hoogbouw vlak bij? Heeft dat grasveld nog een speciale functie? Spelende (klein)kinderen bijvoorbeeld? De afmeting is 7x7m?
Groet Caro

ma, 15/02/2010 - 14:21
Hendrik Jan

Volgens mij is jullie gazon plusmins 3 x 4, en dat lijkt mij een goed formaat, ik zou dat zeker niet kleiner maken, dan zijn nl. de verhoudingen niet meer goed en het scheelt je niets in het werk.
Een gazon is altijd het meeste werk in een tuin, minimaal 1x per week maaien, en als je het goed wilt doen 2x per week, MAAR je krijgt er veel voor terug, een gazon doet borders beter uitkomen en verhoogd het het echte tuingevoel, OOK eind najaar, winter en vroeg voorjaar!

ma, 15/02/2010 - 14:01
peters21

Het grasveld is inderdaad een 'vast' gegeven, om te kunnen spelen inderdaad. De tuin is 7 bij 9 meter (door het uitrekken van plaatje misschien wat verwarrend). Links en rechts is schutting met tuin van de buren. Achterkant is een muurtje waar je overheen kunt kijken, daarachter (komt) een pad en dan laagbouw huizen.

Bedankt voor jullie reacties!

ma, 15/02/2010 - 16:49
Mosmanneke

Te veel steen en te weinig groen!

ma, 15/02/2010 - 17:03
Hendrik Jan

Volgens mij valt dat reuze mee, er is ook sprake van kinderen begrijp ik en ze willen ook nog eens gezellig aan een grote tafel kunnen zitten.

Kijk persoonlijk ben ook een groenfanaat, dus heb ik minimale zitruimte gecreerd om maar zoveel mogelijk groen te hebben, maar dat kan natuurlijk niet voor een gemiddeld gezin.

ma, 15/02/2010 - 17:09
Hendrik Jan

Kies i.p.v. van de grote groen struik achterin een mooie middel grote transparante boom, die geeft dan ook nog wat schaduw.

ma, 15/02/2010 - 22:02
Mosmanneke

De grote bank kan ook onder een boom of op het gras. Als er dan iemand van de bank kukelt heeft hij niet meteen een hersenschudding!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag