gras

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/07/2017 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

gras

Wij houden van veeeeeel bloemen in de tuin Dus eigenlijk is onze tuin één grote border met bloeiende planten en struiken. Daar tussendoor hebben we houtsnippers en staptegels gemaakt. Dat is nu een aantal jaren zo, en eigenlijk wordt ik die houtnsippers een beetje zat. We overwegen nu gras te leggen. Maar dat zal geen recht lapje zijn dat makkelijk te maaien is. Het gras moet in het midden van de borders komen, met aan alle kanten rondingen van de borders (die in halve cirkels zijn gemaakt). Het worden postzegeltjes van misschien 1,5 bij 2,5 meter met dus die ronde happen eruit. En dat op 2 plekken, op 2 niveaus in onze tuin. En mogelijk in het midden ook nog een opening voor een boompje of struikje.
Nu vraag ik me af hoe je dit moet maaien? Zijn er speciale grasmaaiers voor kleine, niet-rechte oppervlaktes?

Alvast dank voor de reacties!

di, 25/07/2017 - 15:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met een flymo kun je het gras overal maaien. [ flymo op benzine] Hij zweeft op luchtdruk, Nadeel is dat het gras ook wat rond geblazen wordt.

Ga naar een goede leverancier die ook onderhoud kan plegen.

wo, 26/07/2017 - 12:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oh... maar dat maakt dus een heleboel herrie? Dat vind ik zó vervelend. En ook heel naar voor de buren. Zijn er andere manieren?

wo, 26/07/2017 - 14:12
GreenConnection

Lekker duidelijk, al die anoniemen! Terwijl registreren zo eenvoudig is.

wo, 26/07/2017 - 16:36
Carib

Elektrische maaiers zijn waarschijnlijk iets stiller dan benzinemaaiers, maar geluid maken ze allemaal. Het zijn wel hele kleine stukjes gras. 1,5 tot 2,5 meter, happen eruit en dan ook nog een boom middenin. Wellicht kun je een draadloze accustrimmer overwegen. Wordt wel minder strak, maar wellicht beter te doen op zo'n klein oppervlak. 

Onderwerp gesloten