katten (poezen) in de tuin

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/11/2004 - 15:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

katten (poezen) in de tuin

hallo,

onze tuin hebben wij met een hekdeur laten afsluiten een kat kan er nog wel onder door. onze buren hebben vissen. ja ik geloof ook daar zijn ze gek op. maar ik ben niet gek op katten ook nog heel erg allergisch voor ze en ze komen in onze tuin en de aarde waar onze planten in staan ja dat is nog lekker ook. ik heb al aan beide zijde van dat katten strooisel gestrooid wat ontzettend stinkt maar de katten komen desondanks nog. wie kan mij een tip geven hoe ik ze uit de tuin houdt.

bedankt.

sil

za, 20/11/2004 - 11:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waterpistool en/of tuinslang doen wonderen.

za, 20/11/2004 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

een hond kopen, deze let wel op waneer er een kat binnen komt, ik zie je nog niet de ganse dag op wacht staan met een tuinslang, bovendien weet die kat snel genoeg waar je met die waterstraal kan komen, maar als een hond even krost zal ze wel de benen nemen [er zijn uitzonderingen, maar dat is zeldzaam]

zo, 21/11/2004 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

wij hebben een pui dan zie ik ze voorbij lopen ze kijken dan ook naar binnen ze zijn zo slim ze lopen ook uitdagend langs omdat ze weten dat ik het niet leuk vind tuinslang ben ik nooit optijd moet dan altijd weer eerst de pui openen.
ja honden zoals ik al zei voor katten ben ik allergisch voor honden niet minder dus dat is geen optie voor mij.

bedankt.

wo, 24/11/2004 - 10:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je een emmer met water klaar heb staan en die direct over de kat heen gooit. komen ze niet zo snel terug. Ze houden niet van water. Echt het proberen waard.

do, 02/12/2004 - 16:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

heeft u toevallig kattekruid in uw tuin staan. Oftewel Nepetainfo-icon faassenii of een variant daarop. Katten zijn daar namelijk gek op en zullen uw tuin dan ook blijven bezoeken. ookal gooi je ze een keer nat. dat helpt misschien voor even

za, 25/12/2004 - 17:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een paar drupjes amoniak houdt ze wel op afstand. Daar houden ze echt niet van. Gewoon op elke hoek wat druppelen.

za, 15/01/2005 - 17:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ouderwetse mottenbollen gul rondstrooien helpt ook!

za, 15/01/2005 - 18:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je verkouden bent breng je wel eens inhalatiezalf ( Dampo ) op de borst, om vrijer te ademen. Smeer dit maar eens op plaatsen waar katten veel plassen. Zij vinden dit enorm stinken en het is nog water bestendig ook.

ma, 03/04/2006 - 18:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon vriendelijk en beleefd blijven.

als eerste heb ik de mensen aangesproken waarvan de kat was en ze vriendelijk verzocht hun kat bij hun eigen in de tuin te laten schijten. ik laat mijn hond (mechelsche herder) ook niet in andermans tuin zijn behoefte doen, verder heb ik die mensen gezegd dat mijn hond fel op katten is waarop de eigenaar van de kat een beetje lachte en zei: "m'n kat is zeer snel". en met dat antwoord ging zijn voordeur weer dicht en liet ie mijn staan.

de keer daarop heb ik mijn hond niet teruggeroepen toen die zelfde kat weer in mijn tuin aan het graven was...................maar, ik heb weer bij de kat zijn baasje aan gebeld en hem de dode kat in zijn handen gedrukt. hij keek me heel raar aan en het enige wat ik hem zei was: "je kat was niet snel genoeg" toen ben ik omgedraaid en weggelopen.

di, 27/06/2006 - 22:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Als dit alles niet helpt dan kun je nog eens aan de kattenbezitter vragen om de katten s'nachts binnen te houden.
Doet ze dit niet dan de volgende tip.
Men neemt een buis of slang waar een kat redelijk door heen kan lopen, de buis/slang moet ongeveer 1 meter lang zijn.
Smeer aan de beide uiteinden aan de binnenkant van de slang/buis een vieze vetachtige substantie die lekker aan de vacht blijft zitten.
Leg nu in het midden van de slang een stuk vis oid en nu maar wachten tot de kat het aan z,n vacht krijgt en daarna lekker bij z,n baasje op het bankstel kruipt en die onde de smurrie komt te zitten.
Wedden dat na een paar keer de kat niet meer buiten komt.
S,morgens haal je de buis weer weg en snachts leg je hem er weer neer.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag