Strelitzia

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 19/11/2004 - 21:35
eksotis

Strelitzia

Hallo , weet iemand mischien hoe ik mijn strelitzia zaden moet oogsten?

mijn plant gaat namelijk nu bloeien

vr, 19/11/2004 - 22:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste vriend,
Je hebt werkelijk veel geluk dat je plant zal bloeien, het is een bewijs dat je ze verzorgt zoals het moet. Spijtig genoeg zal het moeilijk zijn om zaden te bekomen op je plant, ze zijn zeer weinig gevoelig voor eigen stuifmeel. Een kruisbestuiving is hier werkelijk aan te bevelen, en daarbovenop is het uiterst moeilijk zelf te bestuiven, het zijn geen gemakkelijk bloemen! Bestuiven gebeurt het best tussen de 3 en 5 dag dat de bloem open is. Dan moet je nog wel veel geluk hebben dat er die dagen dan ook veel zon is, want het stuifmeel is enkel rijp te krijgen met veel zon, anders blijft het een kleverige bedoening en is er geen bevruchting mogelijk met deze pap.
Niettemin kun je het toch altijd eens proberen wetend dat er een grote kans is dat het niet zal slagen, mirakels zijn nog altijd niet uit de wereld en waarom niet eentje bij jou.
Veel geluk en nog veel plezier met de hobby,
Albert

za, 20/11/2004 - 10:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Albert,
Uit je antwoord kan ik opmaken dat jou strelitia niet goed bloemt. Het is nochtans een van de makkelijkste. Hier vorig jaar 10 bloemen en die trent zet hij dit jaar weer verder. Nu staan er al zes terug in.
Marcus

za, 20/11/2004 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste vriend Marcus,
Ik heb in het geheel geen problemen met de bloei van starlitzia's. Ik heb op Tenerife een tuin vol met deze planten, en BIJ MIJ BLOEIEN DIE EEN GANS JAAR!
Groetjes,
Albert

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag