Muur uitbouw buren camoufleren

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 23/05/2008 - 18:15
Sisi1968

Muur uitbouw buren camoufleren

Tot mijn grote verdriet gaan onze buren uitbouwen, waardoor wij een muur van 3 meter hoog en 2,5 meter lang als erfafscheiding krijgen, waar wij vanaf de bank in de huiskamer tegenaan gaan kijken, in plaats van naar lucht en wolken.......
Onze tuin ligt op het zuiden en de muur komt west, dus wij gaan de namiddagzon missen en zullen in de winter ook wel minder licht in de kamer krijgen.
Nu wil ik graag dat deze muur (voor zover dat mogelijk is!) zo min mogelijk opvalt. Ik wilde hem eerst in een lichte kleur schilderen (de buren vinden alles ok) maar kreeg het advies dat niet te doen omdat de muur dan juist extra zou opvallen? Laten begroeien zou natuurlijk ook kunnen maar dan wel iets met lekker frisgroene blaadjes denk ik (maar wat?).
Ik zou erg graag tips krijgen van mensen die ervaring/verstand hebben van dit soort zaken. Hoe laat ik deze muur zo min mogelijk opvallen?
Alvast heel erg bedankt voor uw reactie.
Minik
PS: Ik was vergeten erbij te vermelden, dat de muur naast ons terras komt, waardoor ik geen planten kan nemen die al te veel mijn tuin inkomen, zoals een haag ofzo, dat is echt te breed.

do, 22/05/2008 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo'n muur is prima om te laten begroeien met klimop en/of klimhortensia. Eventueel een Clematisinfo-icon erdoor laten groeien voor de kleur. Na 2-3 jaar zie je de muur niet meer!

do, 22/05/2008 - 00:25
tuinprins

Hoge Taxushaag ervoor? Klimop zou ik niet aanplanten, daar krijg je later last van (vaak bijknippen, bladval, hechtwortels op de muur etc.)

Gegroet, de tuinprins

do, 22/05/2008 - 01:00
phil2

Dag,
Als je in Belgie woont toch nog even afspreken met buur en eventueel schriftelijke toelating vragen,wettelijk gezien mag je nog geen nagel in de muur kloppen laat staan iets laten tegen groeien,slechts als je de helft van de kostprijs van de muur afkoopt en dan nog via een officiele akte ben je medeeigenaar van muur.Je vindt het mischien overdreven maar een goede buur vandaag kan volgend jaar een probleem gebuur zijn of huis van buur kan van eigenaar veranderen; liever goede afspraken maken(op papier) dan problemen op termijn.
Groetjes Philip.

do, 22/05/2008 - 11:39
Willem V

Best jammer

Klimop heeft als nadeel dat je wel op moet blijven letten dat het niet ergens heengroeit waar je het niet wilt hebben.

Wat je kan doen is de muur wit schilderen (of een andere lichte tint) en daarvoor een raamwerk (of draden) met bijvoorbeeld clematisinfo-icon alpina. Die geeft in het voorjaar mooie blauwe bloempjes en daarna zilveren zaadhoofden. In het voorjaar, zomer en najaar camoufleert de clematis de muur, 'swinters zorgt de witte muur achter de dan kale takken voor extra licht.

Waar ikzelf nooit voor zou kiezen maar wat ook kan is een vinyl poster laten printen op de maat van de muur met een afbeelding / landschap die je leuk vindt.
Zit je opeens op dje eigen bank aan de oevers van een meer, in het bos of heb je uitzicht op de Matterhorn......

Echte creatievelingen gaan natuurlijk zelf aan de slag met verf en toveren zo'n wandje om tot een element van een tot mediterrane patiotuin omgetoverde achtertuin....

succes....

vr, 23/05/2008 - 18:14
Sisi1968

Bedankt voor alle reacties! Ik woon niet in Belgie maar moet toch nog eea op papier zetten ivm eventuele schade tijdens/na de bouw en dan kan ik gelijk iets opschrijven over wat wij wel en niet mogen met de buur. Ik denk idd dat ik hem maar licht schilder en er iets gezelligs op laat groeien (tip van Willem). Ik was vergeten erbij te vermelden, dat de muur naast ons terras komt, waardoor ik geen planten kan nemen die al te veel mijn tuin inkomen, zoals een haag ofzo, dat is echt te breed. Maar clematisinfo-icon is leuk, ik denk dat ik dat doe.
Die suggestie van de tuinposter was mij al eerder gedaan en in mijn paniek ben ik er nog naar gaan kijken ook. Duur zeg! Kost me zo een paar honderd euro, dat is toch van de gekke!
Als mensen nog leuke tips hebben: altijd welkom, en alvast heel erg bedankt.
Groet, Minik

vr, 23/05/2008 - 18:43
Willem V

Bank aan de andere kant van de kamer..... :-(

di, 27/05/2008 - 09:40
beate

Zelf zou ik kiezen om het terrasdeel en de muur a.h.w. visueel bij de kamer te trekken.
Aan weerskanten van de muur de klimmers zetten,in het midden een buitenspiegel met b.v. een plank eronder om leuke spullen op te zetten.
De spiegel zal het licht weerkaatsen en de sombere muur onderbreken door de weerspiegeling.
Misschien het overwegen waard?

di, 27/05/2008 - 16:49
Sisi1968

Dat is inderdaad ook een leuk idee! De muur in de woonkamer is ivoorwit, misschien dat ik de muur in dezelfde kleur schilder. Er staat al een klimmer die deze hele toestand hopelijk gaat overleven (groeit op mijn pergola en half op de schutting). Die mag zich gaan uitleven op een rek op de muur. Misschien idd een spiegel erop, ik moet even kijken of dat wel gaat ivm zonweerspiegeling tot een uur of elf in de morgen. Dat moet natuurlijk niet storend zijn oid. Zucht.
De bank blijft toch wel waar hij staat trouwens, want anders zitten we 's-avonds erg te kijk voor mensen die aan de voorkant langslopen.
De bouw gaat over een week beginnen dus ik wacht het maar even af.
In ieder geval erg bedankt voor alle reacties!
Groeten Minik

Onderwerp gesloten