muurtje metselen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 01/07/2004 - 17:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

muurtje metselen

we willen graag een muurtje metselen van basaltblokken.Dit muurtje moet ca 1mtr hoog worden. De een zegt er moet een fundering onder en daarvoor kunnen we dan 30 x 30 stoeptegels voor gebruiken (indien dit zo is hoe diep moet die fundering dan de grond in) de ander zegt een fundering is niet eens nodig . dan zegt de een door je metselspecie moet je wat tegellijm doen, dan krijg je een betere hechting ( als dit zo is hoeveel op hoeveel moet je dan mengen?) je begrijpt volgens de ander flauwekul. Voorts zeggen ze ook nog dat een enkele muur oftewel 1 steen dik niet echt mogelijk is. We verwachten dat de buurjongens op dit muurtje gaan zitten, lopen enz... We willen dus graag een rechte muur van ca 1mtr hoog die geen scheuren gaat vertonen die tegen een stootje kan, gemaakt is van basaltblokken en die gewoon altijd blijft staan. Wat is wijsheid?

ma, 12/07/2004 - 18:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

De aard van de fundering en de diepte van de fundering is afhankelijk van de grootte van uw blokken en de hoogte van uw muurtje. In dit geval dus zou een diepte van 40 à 50 cm al voldoende zijn. (40 cm = onderkant fundering) Die fundering kan je idd maken met stoeptegels, maar je kan ook gewoon een gleuf gieten met stamp- of stortbeton (+/- 15cm dik). Die laten harden en daarop kan je dan beginnen metsen.
Een éénsteensmuur metsen tot 1 meter hoog is mogelijk maar weliswaar niet zo stevig, maar dit hangt dan natuurlijk ook weer af van de grootte van uw blokken. Zijn het echte blokken of hebben ze meer het formaat van een baksteen?
In een metselspecie wordt vaak compactuna verwerkt voor een beter hechting, maar de verhouding zal je wel op de verpakking vinden.

di, 13/07/2004 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

dit zijn blokken zoals deze worden gebruikt voor verstevigen van de dijken. grote onregelmatige blokken

Onderwerp gesloten