niveauverschil aanbrengen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/08/2006 - 13:23
lienewien

niveauverschil aanbrengen

Wij hebben een grote, vrijwel lege tuin aan een nieuwbouwwoning. Ter hoogte van het huis is er een groot stuk opgehoogd. In de plaats van de rest van de tuin ook op te hogen, zouden we willen werken met een niveauverschil. Het hoogste niveau omhelst ook het terras en dan willen we met ongeveer twee trapjes naar beneden gaan over een lengte van ca. 14 meter. Deze grens willen we eventueel afzetten met een houten wandje ofzo.
Hopelijk snapt er iemand wat ik hiermee allemaal bedoel. De vraag is nu hoe ik dit moet aanpakken? Hoe voorkom ik dat alles op zijn plaats blijft? Moet er gewerkt worden met een gemetselde muur of kan het ook met hout ofzo?
Graag een beetje advies!

ma, 07/08/2006 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

nu hoe voorkom je dat alles op zijn plaats blijft is niet zo moeilijk natuurlijk haha.... ik denk dat u eerder bedoelde hoe voorkom je dat alles niet gaat wankelen of schuiven of in elkaar stort.

klein foutje... maar ik vond het grappig om te lezen... ;) ;)

ma, 07/08/2006 - 14:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hout vraagt wel veel onderhoud! Ik zou kiezen voor een gemetseld muurtje.

ma, 07/08/2006 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
heb in april 2000 een bloembak aangelegd in tropisch hardhout. Tot nog toe niet behandeld. Te vinden op website van Collstrop.
https://tinyurl.com/y27msr2p

niveauverschil aanbrengen
di, 08/08/2006 - 00:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even een tip. Kijk wat je buren doen. Als deze allemaal ophogen krijg jij achterbuiten een vijver/zwembad te liggen!
Water heeft nu eenmaal de onhebbelijke gewoonte om naar het laagste punt te zakken. En dan ga je na die buien die hier vorige week gevallen zijn ongeveer 100 mm in 3 dagen.... echt niet blij worden!

Verders wens ik je succes met je tuin.

Gr. Miranda

Onderwerp gesloten