sterke haag van 3 meter hoog ?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/11/2005 - 19:06
Benny1

sterke haag van 3 meter hoog ?

IK ben op zoek naar een haag die het zicht met de buren moet verhinderen.
Ik dacht eerst aan leilinde(te lastig) en toen aan beuk.(hier zou dan weer ziekten aankomen.Mijn vader is sterke voortstander van leguster.

Wie heeft positieve ervaringen met een mooie haag die goed bestand is tegen ziekten en die makkelijk in onderhoud is ? Hoogte zou 3 meter zijn.

vr, 04/11/2005 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Taxusinfo-icon is ook een optie, net als de Liguster.

ma, 07/11/2005 - 16:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Inderdaad weer veel snoeiwerk.

We hebben besloten om een keuze te maken uit deze 4 soorten :

1. Carpinusinfo-icon betulus als haag
2. Carpinus betulus "fastigiata als losse bomen in elkaar laten groeien.
3. Bolprunus als losse boom in elkaar laten groeien.
4. taxushaag, liever niet eigenlijk omdat dan in de winter ook de zon wordt tegengehouden.

za, 01/04/2006 - 01:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zijn heel veel hagen mogelijk, maar de hoogte van 3 m maakt de keuze denk ik beperkt, omdat je er niet bij kunt. Dan zou ik zelf kiezen voor een "losse haag". D.w.z. je kiest een combinatie van struiken die je niet of nauwelijks hoeft te snoeien. Een nadeel is: neemt veel ruimte in. Maar als je mooie struiken kiest is dat in een niet al te kleine tuin, niet zo'n probleem.
Je ziet ze vaak van krentenboompje, forsythiainfo-icon, boerenjasmijn, ribesinfo-icon. Wil je groenblijvers dan kun je kiezen voor een vooral breedgroeiende laurierkers. Een soort die niet te hoog wordt. Er zijn ook leucothea's die je als haag kunt zetten. Maar de winterhardheid is bij sommige soorten niet optimaal.

ma, 12/06/2006 - 23:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb aan de ene kant met de buren een beukenhaag staan en zou niets anders meer zetten als het is om vrij te zitten in de tuin. Voordeel heel gemakkelijk te snoeien en volledig dicht in de zomer een echte groene muur. Nadeel het duurt soms lang voor ze volledig openstaat en dat je nogal veel bladval hebt in het voorjaar omdat dan pas het dode blad eraf valt, maar dat weegt niet op tegen het resultaat. Soms veel witte luis eraan maar na een snoeibeurt is dfat weg en ze gaat er niet van kapot. Groetjes.

Onderwerp gesloten