Terras ideeen: pergola, dakboom?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/05/2010 - 22:41
anneW

Terras ideeen: pergola, dakboom?

Dag allemaal!

In onze tuin is achter de garage een (tot nu toe loze) hoek over van ca 4,5 x 4 m.
Omdat dat een lekker beschutte hoek kan zijn, zo ver mogelijk weg van de (heel aardige, maar te gezellige) buren ;), willen we daar graag een terras maken. Het terras is ingesloten tussen 3 muren, 1 kant is open en kijkt op de tuin.
We willen een groene, weelderige tuin. Het plan is om met rode klinkers een lekker kneuterig terras te maken. De muren (Z-W en N) willen we verstoppen onder (bloeiende) klimplanten. Het oorspronkelijke idee was om een pergola te plaatsen, ook omdat we vanuit de andere kant van de tuin nu kijken op de huizen achter ons, we creeeren daarmee wat hoogte.
Nu hebben we opeens bedacht dat een dakboom misschien ook wel heel sfeervol is. Voor meerdere dakbomen is het hoekje echt te klein, dus zou er dan 1 worden in het midden, met een tafel er omheen. Nadeel lijkt mij dat je dan altijd een stam in het midden hebt, maar dat is natuurlijk ook zo als je een parasol hebt staan, al is die smaller. Nog een nadeel is denk ik dat je niet flexibel bent in hoe je wil zitten.
En misschien wordt het geheel wat te knus zo, benauwend?
Wat vinden jullie? Evt andere ideeen zijn ook (zeer!) welkom, niets ligt nog vast, alleen dat we die hoek als terras willen inrichten.
Alvast heel hartelijk bedankt!

ma, 24/05/2010 - 23:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

als je nu alle minnen en plussen van je eigen idee op een rijtje zet, kom je al een aardig eind!

ma, 24/05/2010 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een boom boven je tafel is niet altijd even prettig; er valt altijd wel wat op je bord, zoals blad, beestjes, enz.

di, 25/05/2010 - 12:48
anneW

Bedankt voor de reacties tot zover!
Dat van die rotzooi is een goeie! Maar heb je dat ook niet met een pergola? Als we een pergola kiezen (waar mijn voorkeur naar uitgaat, mijn vriend is helemaal wild van de boom) dan willen we m boven niet helemaal dicht laten groeien, paar dwarsbalken, zodat de zon wat gefilterd wordt en het geheel mooi groen wordt.

di, 25/05/2010 - 15:36
Hendrik Jan

Een zitje van 4 x 4 m en dan een dakboom in het midden lijkt mij niet zo'n goed idee (plantanen en linden krijgen op den duur een dikke stam, onder en daklinde wil je niet zitten, en je creert juist geen zitje hierdoor etc.). Ik zou toch eerder aan een soort pergola denken met bijv. een druif (rondo - wijn/eet druif, met hoge sierwaarde).
Of kies een gewone boom, maar dus niet in het midden, bijv. Catalpainfo-icon bignonioides 'Aurea' (mooie zeer grote transparante licht geelgroene bladeren (gefilterd licht).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag