Tuin op het oosten

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 24/05/2007 - 12:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Tuin op het oosten

Wij hebben een nieuwbouwwoning gekocht (bouw moet nog starten) met een tuin op het oosten. Ik vind het prima maar mijn vriendin heeft nog haar t***els over de stand van de zon. Kan iemand mij verder helpen?

Wij zijn namelijk benieuwd wanneer we waar zon hebben in de tuin? En of iemand hier ervaring mee heeft?

do, 24/05/2007 - 18:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij hebben tuin op het oosten en het is een uitstekende ligging!
Met name nu als het smiddags zo warm is, komt er lekker schaduw op onze terras. In de ochtend kun je juist genieten van de zachte zonnestralen.
Het hangt natuurlijk van het perceelgrootte, maar de zon - hoog als het nu staat - is zelfs tot 18 uur aanwezig in het uiterste hoekje. Gemiddeld hebben wij tot 15 uur zon (tot 12 u swinters, tot 18 u szomers).
Een paar nuttige tips: zorg dat er van het noordoostekant een dichte heg of schutting komt - van groenblijvende planten. Dan kun je in dat hoekje een mooi warm zitje maken - beschut tegen noord-oostelijke winden. Zo prettig, met name in de lente.
Pas op met al te hoge bomen planten, met name aan het zuid-oostelijke kant - plant liefst bomen en struiken tot 3 m hoogte.
Heb je veel muurruimte, kun je zelfs klimmers en potten tegen de muur planten: ze vinden ochtendzon prima, en in de zomer heb je er best veel ochtendzon. In de winter valt het een beetje tegen, maar goed, dan zijn er niet zo veel planten en leef je meestal toch binnen.
Veel succes. Erna.

do, 24/05/2007 - 18:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel Erna voor je reactie! Goede tips!

Nog meer mensen ervaring met een tuin op het oosten?

Onderwerp gesloten