tuinieren in potten

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 10/07/2006 - 16:39
honk

tuinieren in potten

Ik zou graag eens van gedachten willen wisselen met mensen die wat meer kunnen vertellen over de mogelijkheden van tuinieren in potten. Ben met name geinteresseerd in de watervoorziening als je even niet thuis bent.

Ik denk hierbij aan vaste planten in potten. (boompjes - klimmers ed)

Ik ben benieuwd of het hier gelezen wordt en of er gereageert wordt !

ma, 10/07/2006 - 21:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Veel is mogelijk in potten, maar de watervoorziening blijft een groot en een steeds aandacht vragend probleem. Er zijn wel oplossingen te bedenken. Een systeem van druppelbevloeing bv. Of de planten op een semi-hydrosysteem zetten. Met name werkt dat goed bij kuipplanten. Vraag gerust wat je weten wil!
Groet,
Henk

ma, 10/07/2006 - 21:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou dan graag wat meer willen weten over het semi-hydrosysteem.

Groet,

Henk

di, 11/07/2006 - 12:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met succes jarenlang toegepast: een kuip met 1/3 hydrokorrels gevuld; daaop een mat (kunststof) om de potgrond tegen te houden. Verder vullen met aarde en de kluit van de plant. Op de grens van de mat gaten in de potwand boren om overtollig regenwater af te voeren. Eventueel een watermeter plaatsen om te controleren hoe hoog het waterpeil staat.
De wortels zoeken het water wel op en je kunt gerust een paar weken met vakantie. Voeding kun je toedienen zoals bij gewone planten: kunstmest of natuurvoeding. Diverse kuipplanten hebben er jaren op gegroeid: Nerium oleander, Oleainfo-icon europea, Citrus sinensis, Phormium tenax, etc. Met winterharde boompjes en klimmers moet het ook kunnen, alleen moet er dan voor gezorgd worden het water voor de vorstperiode af te voeren. Ik zou daarom ook geen stenen potten gebruiken ivm. bevriezen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag