Zelfgemaakte beregeningsinstallatie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 24/07/2006 - 16:53
mischa

Zelfgemaakte beregeningsinstallatie

Hallo allemaal,

Omdat ik niet goed weet waar ik deze vraag anders moet stellen, doe ik het hier maar. Omdat ik eigenlijk een beetje beu wordt van iedere avond de tuinslang uithalen en een half uur te sproeien wil ik een beregeningsinstallatie gaan aanleggen. Ik wil dit doen door PVC buizen te voorzien van vernevelkopjes en zo elke avond de voor- en achtertuin een fris buitje te geven. Ik ben eens gaan kijken naar geschikte spuitkopjes, maar daar zie je ook door de bomen het bos niet meer.

Wie kan mij vertellen welke opbrengst ik het beste kan nemen (aantal L/min) voor de spuitkopjes en hoe ver ik deze uit elkaar in de buis moet zetten. Ik wil de buis maximaal 10 cm boven de grond zetten in de achtertuin en ca 30-40cm boven de grond in de voortuin. De voortuin is ca 6m breed en 6m diep, de achtertuin is ca 11m diep en

Alle tips zijn welkom, dus als iemand met een ander systeem goede resultaten heeft bereikt, laat het aub horen.

Met vriendelijke groet,
Mischa

do, 27/07/2006 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Gewoon een goede (zwenk)sproeier kopen, aansluiten op de slang en sproeien maar. Paar keer in de avond verzetten. Klaar!
(Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?)
Volgens mij is het probleem dat U te kort water geeft. Beter een keer veel dan drie keer een klein beetje.

Gegroet, de tuinprins

vr, 28/07/2006 - 01:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, dat klopt ook wel, maar dan heb ik nog altijd een probleem in de vakantieperiode, als ik op vakantie ben. We zijn al een paar jaren op rij samen met familie en tegelijk met de buren op vakantie geweest, dus is er niemand om water te geven, wat dit jaar toch tot behoorlijke gevolgen heeft geleidt. Ik wil daarom een automatische (klokgestuurde) beregening in elkaar zetten, die ik nog zou kunnen uitbreiden met een trendmeting en een vochtigheidsmeting in de toekomst. De electronica heb ik ter beschikking, alleen weet ik niet goed hoe ik het waterwerk goed kan doen.

Ik heb overigens een zwenksproeier, maar omdat ik een speeltoren in mijn tuin heb staan (die ik niet continue zeiknat wil spuiten) is die niet zo heel handig. Met een buizen en nevelkoppensysteem zou ik (volgens mij) ook veel gedoseerder en nauwkeuriger kunnen besproeien.

Groeten Mischa

wo, 16/08/2006 - 17:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Mischa,

Is het probleem al verholpen?

Wellicht is een 'echt' sproeisysteem een optie.
Er zijn er diverse verkrijgbaar.

De meer professionele sproeisystemen kan je geheel naar eigen
wens aanleggen en instellen.

Als je meer informatie wenst kan je me persoonlijk een email zenden.
infovisseratgmail [dot] com

Met vriendelijke groet,

het TuinTeam.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag