zuilen en een schaduw tuin

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 17/04/2010 - 16:15
oomkoen.nl

zuilen en een schaduw tuin

Ik had het al helemaal uitgedacht. Voor mijn kleine voortuin (2x4meter) wilde ik de bodem bedekken met grind of kiesel. Als rand wilde ik kinderkoppen plaatsen. En om het toch mooi te maken, in het midden twee coniferen die een paar mooie groene zuilen vormen.

Vandaag ben ik eens bij een tuinmarkt geweest. En daar kwam ik tot ontdekking dat de coniferen alle zon aanbidders waren. Iets dat mijn voortuin absoluut niet bied. Dus dat zou niet goed gaan.

Welke alternatief zou ik kunnen gebruiken?
Mijn voortuin staat zo'n beetje recht op het noorden. En zonlicht krijgt ie echt niet. Echt licht is de tuin ook niet, want er staat nog een flinke kastanje voor.

Bij de tuinmakrt kwamen ze nog met het alternatief Molos (of moros) en een Prunusinfo-icon variant. Zijn er meer mogelijkheden? Het liefste zie ik twee zuil vormen in mijn voortuin. Maar als je een beter variant hebt, graag. Veel tuin kennis heb ik niet, zeg maar..

za, 17/04/2010 - 21:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van de coniferen zou een Taxusinfo-icon best op het noorden kunnen. Wil je een zuilvormige groei, zoek dan naar Taxus baccata 'Fastigiata'.

Morusinfo-icon en Prunusinfo-icon willen beide toch wel zon.

Onderwerp gesloten