poten kiwiplant

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 10/02/2010 - 19:27
michiel van ginkel

poten kiwiplant

Ik heb een stek van een kiwiplant staan, in een oude wijnfles. Deze staat daar nu zo'n 1,5 jaar in, en begint nu weer uit te lopen. Ik had gehoopt dat er wortels aan zouden komen, maar dat gebeurt niet. De steel aan de onderkant heeft wel een soort knobbeltjes, die mij doen denken aan het begin van wortels. Echter worden ze niet langer.

Mijn vraag is nu hoe ik deze plant het beste kan poten: Gewoon in potgrond/tuinaarde gemengd met wat scherpzand zetten en water geven? Het zou zonde zijn als de plant alsnog het loodje zou leggen...

do, 11/02/2010 - 09:23
depauws

Stekken van ( harige ) kiwi is onbegonnen werk. Ze krijgen wel bladeren ( en bloemen) maar geen wortels, wel wat callus waarmee de wortels gewoonlijk beginnen.
Ook de gladde kiwi stekken is moeilijk.
Sorry voor het negatieve antwoord.

Groeten
Silvain

vr, 05/03/2010 - 12:31
Jeannettef

Beste kiwi-stekker,
Het is heel makkelijk kiwiplanten zelf te zaaien! Ik zaaide zo'n 7 jaar geleden op de vensterbank een heel stel gedroogde zwarte kleine pitjes uit een met smaak opgegeten kiwi. Daar kwamen tientallen plantjes van. Vijf ervan plantte ik in mijn kas, die het volgende jaar al geheel overwoekerd werd door de harige, rode slierten van de kiwiplanten. Zij slingerden zich overal omheen, een ware plaag! Toen heb ik er 4 uitgehaald. Eentje mocht van mij blijven staan, omdat het blad en de stengels zo prachtig rood en behaard zijn. Maar bloeien...nou, nee, daar doet de mijne niet aan. Dus de vruchten moet ik er ook maar bij bedenken! Men zegt dat je een vrouwelijke plant samen met een mannelijke kiwi moet planten, maar zonder bloemen geven zij hun geslacht niet prijs.
Succes met het zaaien!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag