stekjes zijn geworteld, en dan?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/08/2010 - 17:59
ooksuus

stekjes zijn geworteld, en dan?

Hallo,

Ik hoop dat iemand mij wat uitleg kan geven!
Ik heb hortensia en hederainfo-icon gestekt een paar weken geleden. In zo'n kweekbakje in de vensterbank. Ze hebben allemaal mooi wortels gekregen, die kwamen al door de turfbakjes heen dus ik heb ze nu in kleine plastic potjes over gezet. Maar moet ik ze nu nog onder glas laten staan? Of gewoon los? Binnen of buiten? Wanneer kunnen ze in de volle grond?

Ik heb op dezelfde manier (bovenstuk van een tak afsnijden, onderste blaadjes eraf, bovenste blaadjes halveren) nu ook geprobeerd stekjes van de vlinderstruik en van hebeinfo-icon te nemen. Zou dat gaan lukken? Of moet ik daar eigenlijk iets anders mee doen?

groetjes,
Suzanne

di, 24/08/2010 - 20:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zijn buitenplanten, die je het beste nu al buiten zet om af te harden voor de winter. Eventueel wel met wat bedekking voor eventuele vrieskou.

wo, 25/08/2010 - 00:44
peterplant

En wat betreft de vlinderstruik en de Hebeinfo-icon, dat is het leuke van tuinieren. Blijven experimenteren. Soms lukt het wel en soms lukt het niet.Dat houdt het spannend. Ik denk dat de stekjes wel kans van slagen hebben. Vlinderstruik wordt meestal in februari - maart gestekt. Jonge takken worden tot stekken van ongeveer 20 cm geknipt en 15 cm in de grond gestoken.

wo, 25/08/2010 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het beste is om houtige stekken te nemen van de vlinderstruik.

do, 26/08/2010 - 15:12
ooksuus

Dank voor de reacties!
De gewortelde stekjes staan inmiddels lekker buiten. Verdrogen doen ze iig niet met dit weer ;-)

Onderwerp gesloten