Help heb een gaatje in vijverfolie geknipt.

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/08/2010 - 17:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help heb een gaatje in vijverfolie geknipt.

Was even aan het snoeien in mijn vijver en knip klein gaatje in bovengedeelte van de vijver .Heb er nu snel een zware kei opgelegd.Schijnt tehelpen maar hoe te repareren.Zit zwaar vijverfolie in van 4jaar oud.Iemand TIP om dit goed dicht te maken.BVD minke

di, 24/08/2010 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een plakkertje wat je gebruikt om fietsbanden mee te plakken?

di, 24/08/2010 - 18:39
RdB

Twee mogelijkheden:

In beide gevallen, zorg dat het waterpeil een stukje onder het lek is, reinig de te repareren plek grondig en schuur hem daarna wat ruw. Voorbereiding is het halve werk en als u deze twee handelingen (reinigen/schuren) niet goed uitvoerd wordt het nooit wat.

Mogelijkheid 1: neem een goede kwlaiteit lijm geschikt voor PVC en/of EPDM folie, gebruik dus geen gewone contactlijm als bisonkit. Een goed type is bijvoorbeeld Sabaplast 70T (b.v. te koop bij Wildkamp of de betere buitensport winkel). Breng deze aan op zowel de vijverfolie als een stuk folie dat u over het gat wilt plakken. Laat even drogen (minuut of 2-5, staat wel op de verpakking), maak de verbinding en druk stevig aan. De lengte van aandrukken is niet zo belangrijk, wel dat het krachtig gebeurd. na een half uur of zo mag het water er weer op staan (waarschijnlijk kan dat al gelijk)

Mogelijkheid 2: breng een waterbestendige kit aan, b.v. een aquarium kwaliteit siliconen (geen kwaliteit voor badkamer of keuken en geen huismerk bagger van de Gamma of zo; da's goedkope troep) of anders een kit op MSP basis b.v. Bison polymax. Smeer deze dik en zat over de plek (minimaal 2mm) en breng de folie aan, nu gewoon zorgen voor goed contact maar niet al te stevig aandrukken. Na 24 uur kunt u het waterpeil weer laten stijgen. Onderwater uitharden kan maar zal ik nooit aanbvelen.

Ruud

di, 24/08/2010 - 18:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Ruud,ga ermee aan de slag.

do, 26/08/2010 - 19:36
KRISTOFD

MS polymeren kan men gerust onder water gebruiken en zullen perfect uitharden en doch elastisch genoeg blijven. produkten van Novatec(TEC7) zijn momenteel de beste op de markt.

vr, 27/08/2010 - 00:15
RdB

Als techneut kan ik garanderen dat onderwater uitgeharde MS-kitten iets zwakker blijven dan hun boven water uitgeharde kitten wat de verkopers ook mogen beweren. Tec 7 kom ik in de professionele markt nooit tegen, het is bovendien slechts een privat-label dus nogal onwaarschijnlijk dat dit een buitengewone kwaliteit is. Ook de one-for-all achtige merchandising spreekt dit tegen.

Ruud

ps. voor prof kwaliteit zou ik gaan voor Innotec Adheseal, Simson ISR 70-01 of SABA Sealtack 750 maar of je daar als particulier aan kunt komen?

vr, 27/08/2010 - 15:35
KRISTOFD

het zal dan wel zo zijn zeker toch ben zeer tevreden over dit produkt en kost een stuk minder dan deze die jij opnoemt die enkel de mensen rond de oren slaan met ingewikkelde namen ,als dat geen merchandising is.De grondstof voor het produkt komt bijna altijd van Wacker. Tec 7 wordt gemaakt in Zwitserland een land waar toch naar mijn weten kwaliteit gemaakt wordt.Kleven doen ze allemaal maar de afschuif is bij ieder produkt anders. Hoe minder afschuif bij directe plaatsing hoe beter het produkt op deze manier kan je de kwaliteit v/h produkt beoordelen.

vr, 27/08/2010 - 17:02
RdB

Wat een onzin Kristof, de grondstof voor een MS product komt nooit van Wacker, die maken immers helemaal geen MS! De enige kitpolymeer van Wacker is siliconen (en tegenwoordig wat SPUR). Het MS-polymeer komt uitsluitend uit de fabrieken van de Japanse firma Kaneka, die hebben o.a. een fabriek hiervoor in België. MS polymeer is bovendien hun geregistreerde handelsnaam en die bewaken ze strikt, daar mag een concurrent nog niet eens naar wijzen. Wacker zit bovendien niet in Zwitserland (hun kitten komen uit Burghausen) en het feit date en product uit Zwitserland komt is al helemaal geen kwaliteitsaanduiding meer, ook niet voor M+B waar deze tec7 geproduceerd wordt (M+B is de enige Zwitserse privat-label producent van MS-kit, dus dat was een makkelijke).

Afschuif bestaat niet, afschuifkracht wel maar wordt uitsluitend bepaald na uitharden b.v. conform DIN 53283. Afschuifkracht direct na aanbrengen (ik neem aan dat je green-strength of aanvangshechting bedoeld)is geen kwaliteitskenmerk maar een instelling die ik als kitproducent aanbreng afhankelijk van de applikatie, zo zal een autoruitenkit juist een extreem hoge aanvangshechting hebben anders dondert die ruit er weer uit.

En wat het prijsverschil betreft, wilde je nou kwaliteit of niet? Als je iets goedkoop koopt moet je niet vragen of je niet toch nog teveel betaald hebt maar of je te weinig betaald hebt! Immers, slechte kwaliteit zal je later op veel hogere vervangingskosten jagen om maar niet te spreken van vervolgschade. Een goedkope kit maken is makkelijk, gewoon een hoop weekmaker (goed voor jouw lage afschuif ) of vulstof inmengen, maar wat zulks met de kwaliteit doet laat zich raden.

Ruud

vr, 27/08/2010 - 20:49
KRISTOFD

ruud niet alle info op het internet is correct.
Toch een mooie uitleg dat ik op het werk zal natrekken want als ik uw uitleg mag geloven worden wij dan al jaren opgelicht(verkeerde info) door deze firma en wij verkopen van deze produkten per jaar meer dan 100000 tubes andere merken niet meegerekend die wij ook verkopen(uitsluitend aan aannemers)
ik zal het eens laten weten wat men mij kan vertellen over de juistheid van uw uitleg.

vr, 27/08/2010 - 17:34
RdB

Sorry, maar voor het bovenstaande heb ik echt geen Google nodig, gewoon parate kennis!

Maar als dat product je bevalt, gewoon gebruiken hoor!

Ruud

za, 28/08/2010 - 11:28
KRISTOFD

ruud bedankt voor de info ik zal het inderdaad zelf blijven gebruiken
en ook wel eens een ander merk proberen
wat afschuif betreft wij gebruiken bij ons andere woorden dan bij jullie die wel hetzelfde betekenen(dialect) Onze klanten verstaan dit ook beter dan een hoop technische termen. Maar je hebt wel gelijk het is niet de juist verwoording.

groeten

Onderwerp gesloten