vraagjes zaailingen

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 16/03/2016 - 15:57
bio111

vraagjes zaailingen

ik heb begin van het jaar kerscactus zaad gezaaid. goed opgekomen. na 1 maand opgekomen. ze een enkele mm groot. heb nu het volgende aantal vragen:
1. zie geen duidelijke wortels. is dit normaal ? 2. moeten de wortels normaal gesproken snel ontwikkelen ? 3. en hoe snel ontwikkelen ze ?
weet het, is niet zo goede foto

vraagjes zaailingen
wo, 16/03/2016 - 16:26
GreenConnection

Als het goed is, zie je geen wortels, want die groeien in de potgrond. Zo gauw je daar voortdurend naar op zoek gaat, breken de tere wortels snel af.
Advies: met rust laten en voortaan een beter zaaimedium kiezen met meer grof zand er in.

wo, 16/03/2016 - 20:57
bio111

in de zaaibak ( de grote bak waar de potjes in staan ) stond 1 laag zand, daaronder een beetje 1 mix zand en aarde en op de bodem aarde ( een dunne laag ) . als ik meer zand had, had ik het wel gebruikt. had vorig jaar het zelfde mix gebruikt voor opuntia zaad, en ging wel goed. en je hebt het niet altijd voor het uitzoeken ( in het algemeen gezien).
na ongeveer 2 maanden werden het er minder. de inhoud van de potjes staan 1 mix van aarde en wat zand. misschien iets te veel water. gebruik een spuit met water. en deed het om de dag, zo ongeveer. en wou ze wat hoger zetten met in verband met te natte voetjes.
en dacht zaad in het algemeen snel een wortelstelsel ontwikkelde.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag