buitenhuisje kat ingepikt door andere kat, wat nu?

17 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/06/2013 - 14:26
himalaya

buitenhuisje kat ingepikt door andere kat, wat nu?

Beste forum bezoekers,

Wij zijn 2 jaar geleden verhuisd (juli 2011) Onze kat had op het oude adres een mooi buitenhuisje waar hij in kon als wij er niet waren. Dat hebben we meegenomen maar toen is hij na een paar weken verdwenen (aug. 2011) Na 9 maanden heb ik dat huisje verkocht. (zie eerst foto) Na 11 maanden was hij weer terug (juni 2012) Ik heb een nieuw huisje voor hem gemaakt. (foto 2)Hij wil er niet in. Nu ontdekte ik vanavond waarom.
Het is ingepikt door een andere kat. Die kat heb ik weggejaagd en voor de ingang een pot gezet zodat die vreemdeling er niet meer in kan.
Wat moet ik nu doen? Onze kat loopt s,avonds terug naar zijn oude territorium, 350m van ons nieuwe huis af. Hier wonen al jaren andere katten, onze tuin is hun territorium. Als hij terug naar huis komt is zijn huisje bezet en vlucht hij weer weg. Dan durft hij de volgende avond pas weer terug te komen. Hij is 12jr dus niet meer de jongste.
Weet iemand hier een oplossing voor?

buitenhuisje kat ingepikt door andere kat, wat nu?
vr, 14/06/2013 - 03:10
himalaya

Dit is het nieuwe huisje

buitenhuisje kat ingepikt door andere kat, wat nu?
vr, 14/06/2013 - 13:49
Bosvrouwe

Als de poes bij jullie binnen mag, zou ik ze toch een 14 dagen binnen opsluiten met een kattebak, en het poezehuisje ontsmetten, of ontgeuren en die tijd gesloten houden. Dan een slaapdekje van je eigen poes dus met haar geur erin leggen en probleem is opgelost. Ziet dit dan terug als eigen territorium en kan dit alzo verdedigen !

vr, 14/06/2013 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Poezenhuis weghalen,en dan kijken of ze binnenkomt.

za, 15/06/2013 - 14:07
birdwatcher

Met de tuinslang de vreemde kat verjagen

za, 15/06/2013 - 14:30
himalaya

Bosvrouwe:
Hij is al langer terug (11mnd) maar wilde niet meer naar buiten. Sinds enkele maanden wil hij s,avonds weg. Daarom had ik een nieuw huisje gemaakt. Zodat hij als hij terug komt rond 5uur s,ochtends, ergens terecht kan als wij nog slapen. Zijn huisje is in beslag genomen omdat hij naar zijn oude territorium loopt. Hij ziet onze nieuwe buurt niet als zodanig.
Als hij thuis is zet ik een pot voor de ingang en ik heb het kleedje gewassen. Gisteravond is hij weggegaan. Ik heb wat eten in het huisje gezet, dat heeft hij opgegeten voor hij weg is gegaan. Mijn dochter heeft hem vanochtend binnengelaten. Misschien heeft hij er nu toch in gelegen. Ik heb haar nog niet gesproken.

za, 29/06/2013 - 22:14
Kaleidoscoop

en hoe is het nu?

zo, 30/06/2013 - 13:14
himalaya

Niet veel beter, ik geef hem iedere avond zijn bakje eten in zijn huisje, als hij het op heeft komt hij er meteen weer uit. Dat gaat hij op stap en komt de volgende avond thuis. Volgens mij heeft hij ergens anders al een goed plekje gevonden.

ma, 01/07/2013 - 22:21
An J.

Katten gaan wel vaker op een ander 'baasje', of bij elkaar gaan logeren, eten,...

Vond ik altijd frustrerend. Het is mijn kat en straks denkt iemand anders dat die kat van hem/haar is. Mijn kat rook ook soms naar een huis terwijl ze bij ons nooit binnen kwam. Een andere kat kwam haar eten opeten en dat liet ze gewoon toe, haar buikje zag al mooi voldaan. Deed ik een bandje om met bel, was die na een halve dag op stap gewoon van de hals afgehaald. Duidelijk dus.

Zolang ie maar gelukkig is dan maar?

do, 11/07/2013 - 12:48
himalaya

Dat is het denk ik,
Hij krijgt bij ons afgewogen dieetvoer vanwege blaasproblemen.
Toch is hij best mollig. Hij krijgt waarschijnlijk bij andere mensen ook te eten.
Bedankt voor jullie reacties!

do, 11/07/2013 - 22:31
Niek

Een bel aan een halsband; kwam laatst een kat tegen met zo'n halsband, het beest was al schrikachtig en dat belletje hielp ook niet echt. Ok, het waarschuwt vogels en dergelijke maar het moet toch het meest frustrerende zijn voor een kat.
Gelukkig woon ik in een kat vriendelijke buurt en mijn kat heeft dus ook de hele buurt als gastgezin, ben er sinds vorige week achter dat ik ook een mee-eet kat heb.
Maar zou het misschien een idee zijn om een briefje aan de halsband te bevestigen waarop vermeld staat dat de kat blaasproblemen heeft en thuis dieetvoer krijgt.

do, 11/07/2013 - 23:57
Kaleidoscoop

bel kan ook narigheid voor de kat op leveren
een kat die zich krabt kan met een nagel klem raken in de bel
dan heb je paniek in de tent
ik haal die rotbelletjes er dan ook altijd af.

za, 13/07/2013 - 12:30
himalaya

Halsbanden begin ik niet aan. Onze kat loopt veel tussen struiken en hagen, met zo,n halsband heb je de kans dat hij zich een keer ophangt. Als hij klem achter een tak komt te zitten. Als kind had ik een kat waar dat mee is gebeurt.

za, 13/07/2013 - 12:57
An J.

Idd,

Bel is niet zo leuk voor de kat. Ik geloof dat het belletje van de onze niet goed rinkelde, anders had ik het er ook wel afgehaald.

En idd, ook altijd schuw dat ze achter een tak zouden haken... Goed aanspannen dat er niet veel tussenkan.

Maar hoe dan ook, ze kunnen veel tegenkomen. Ons oude kat had nooit een halsband, en kwam eens na twee dagen vermist terug thuis met een halve vleeshaak in de schouder, vers doorgeknipt. Zal ze ook aan blijven hangen zijn denk ik. Je weet nooit waar ze zitten en ik ben altijd blij als ze terug thuis komen :-)

do, 18/07/2013 - 19:13
maanzaadje

't zijn opportunistjes die katten, als het op een ander beter is, zijn ze gewoon weg, en die vreemde kat voelt zich waarschijnlijk beter bij jou, terwijl zijn baasje ook de hele dag zich afvraagt waar die zit.
Hier zit ook zo'n reizende kat, dan blijft ze een half jaar weg en ineens komt ze weer.
Misschien een 2de huisje bouwen met enkel en alleen zijn geur er in.

zo, 21/07/2013 - 13:21
himalaya

Maanzaadje, het eerste huisje vond ik al werk genoeg, over de kosten nog te zwijgen.
Het gaat al wat beter met onze kater. De beplanting in de tuin is behoorlijk hoog en dicht geworden. Hij ligt er overdag onder. Maar s,nachts blijft hij nu ook al enkele dagen in onze tuin. Als ik de achterdeur s,ochtends opendoe komt hij eraan huppelen. Misschien dat hij toch in het huisje gaat als het kouder wordt.

zo, 21/07/2013 - 13:53
Kaleidoscoop

AnJ je kunt het bandje juist beter losser laten zitten en een bandje met elastiek erin gebruiken
Als het dan ergens achter blijft haken dan kunnen ze zich uit het bandje lostrekken.
Zet je het bandje heel strak dan wurgen ze zich.

Onderwerp gesloten