Kat weg uit tuin!

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 10/06/2010 - 13:41
Cin

Kat weg uit tuin!

Ik heb een hele tijd een kat gehad die mijn terras als kattebak gebruikte. Dit komt vaker met stadstuinen voor, maar is natuurlijk heel vervelend. Er zijn allerhande middeltjes voor om de kat natuurlijk te bestrijden , zoals:
- koffiedik
- eierschalen
- zwarte peper
- citroenelle of etherische olie citroen
op de betreffende plek strooien, maar bij mij mocht dit niet baten.

Uiteindelijk heb ik de oplossing gevonden in kippengaas! Eerst dit op de plek neergelegd om de kat te bemoeilijken om op de plek te komen, maar de kat (erg slim) ging andere plekken zoeken op het terras. Toen uiteindelijk de toegang naar het terras (hekje) afgeschermd met kippengaas en de kat blijkt voor de makkelijke weg te kiezen door nu een andere route te nemen om z'n behoeftes te doen, deze doorgang is voor hem afgesloten en m'n terras kattebakvrij!

Dit wilde ik met jullie delen, daar ik een tijd mee bezig ben geweest om de kat te kunnen weren. Dus als je last hebt van katten, versper ze de doorgang met een stukje kippengaas en je hebt je terras weer katvrij!

di, 22/06/2010 - 23:44
rejerisa

wij hebben daar ook last van, en hebben toen houtsnippers gestrooid, werkt ook erg goed!

wo, 23/06/2010 - 16:48
hans houtakkers

Als je in de buurt van een dierentuin woont, zou je een emmertje roofdierenpoep kunnen halen. Als je ze uitlegt waarvoor je dat nodig hebt, krijg je een grote glimlach en een emmer vol.

gr
hans

wo, 30/06/2010 - 11:20
birdwatcher

en weer hebben we last van de zogenaamde huisdieren van een ander.

zo, 04/07/2010 - 15:03
Shaka

En daarom komen MIJN katten niet buiten.Ik wil niet hebben,dat ze een ander tot last zijn.

za, 17/07/2010 - 15:07
malou

Het is inderdaad jammer dat er zoveel overlast ondervonden word door dieren van een ander.

Helaas hebben wij mensen dit zelf in de hand gewerkt, en kun je er verder niets aan doen.

Wij gaan waarschijnlijk volgende maand verhuizen (dinsdag horen we meer) en komen in een buurt waar ik al 3 fikse katers heb zien lopen.

Ik houd mn hart vast voor mn eigen katten, deze komen alleen in een ren buiten zodat eena nder er geen hinder van ondervind, en ik hoop van deze katten ook geen hinder te gaan ondervinden, time will tell.

Het zou fijn zijn als men in ieder geval zn best deed wat meer op zn eigen dieren te letten en vooral katten niet zo lukraak zwanger te laten worden.
Steriliseren of castreren zijn ze hier allemaal, dat zouden er meer moeten doen

ma, 19/07/2010 - 20:51
anneW

Let er wel op dat het genoemde apparaatje voor veel overlast kan zorgen voor eigen huisdieren of dieren van de buren die wel netjes in de tuin blijven.
Maar idd lastig probleem!

Onderwerp gesloten