Katten van gazon weghouden

19 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 07/04/2011 - 17:23
Marloes

Katten van gazon weghouden

Katten zijn leuke beesten en ik haal graag de buurkatten aan, maar sinds ik een tuin heb vind ik ze toch een stuk minder lief. Ze piesen/poepen namelijk gezellig op ons nieuwe gazonnetje, waar ik straks met mijn babyzoon op wil spelen. De ene na de andere donkere kring verschijnt, waardoor het middelpunt na een paar weken morsdood is... lelijke dooie gaten én stank.

Hoe ontmoedig ik die katten op een beetje vriendelijke manier? Heb wel eens gehoord van een apparaatje dat een hoge toon kan uitzenden. Koffiedrab en knoflook heb ik al geprobeerd en dat helpt helemaal niets helaas. En het is een open voortuin, kan dus de boel niet met hekken en gaas blokkeren. Dank!

do, 07/04/2011 - 18:36
Anoniem (anoniem geplaatst)
do, 07/04/2011 - 19:24
Marloes

Dank voor het linkje. Iemand ervaring met Valeriaan en Lievebedstro? Die zou ik rondom het grasveldje kunnen zetten. En mensen nog ervaring met dat elektronische dingetje dat een toon verspreidt?

do, 07/04/2011 - 19:38
Marloes

Hmm, onze grond is klei en dat lijkt me niet geschikt voor valeriaan of lievevrouwebedstro helaas.

do, 07/04/2011 - 20:15
rubo

Op dit forum, 10 topics naar beneden, staat KATTEN.
Hier is het uitgebreid aan de orde gekomen maar het heeft per saldo niet echt iets opgeleverd. Of het moet de vangkooi van Birdwatcher zijn. Het idee vond ik niet slecht. Misschien wil hij hem wel aan je uitlenen.

zo, 10/04/2011 - 02:50
M@@ike

Ik heb ooit gehoord van iemand die een apparaatje had gekocht wat een vervelend geluid geeft aan katten die in de buurt komen. Zou prima helpen.

vr, 03/06/2011 - 11:48
Kaleidoscoop

valeriaan zou ik echt niet doen
sommige katten zijn er gek op
maar ze worden er hye van en kunnen dan heel vreemd gedrag gaan vertonen
zoals agressie

ik heb zelf twee katten waarvan er eentje er niets van hebben moet
maar de ander wordt al helemaal wild als ze het maar ruikt
ze heeft zelfs een keer alles uit de kast gehaald om mijn potje pillen te slopen

vr, 03/06/2011 - 22:12
Hmm

Als je weet van wie de kat is kun je de eigenaar vertellen dat je problemen met zijn kat hebt. Kan hij hem niet binnen houden ?

Ik heb dat ook eens gehad. Ik heb hem toen gezegd dat hij er wat aan moest doen, omdat ik anders de kat zou vangen en hem zou los laten aan de andere kant van de rivier alhier.

Dat heeft gewerkt.

za, 04/06/2011 - 01:07
rubo

@hmm, goeie oplossing, die eigenaar z'n verantwoording laten nemen.
Ik denk dat daarin ook de oplossing zit. Dit probleem is al vaker aan de orde geweest en kruiden of middeltjes helpen niet.

za, 04/06/2011 - 17:46
Hmm

@ Rubo en alle huisdierenbezitters.

Er zijn hier mensen die katten dag en nacht los laten lopen, ook in de winter. Ik vind dat niet de manier om een huisdier te houden. Neem dan geen huisdier.

Ook zijn er mensen die honden laten

za, 04/06/2011 - 20:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hmm,

je hebt in principe gelijk, maar ze moeten wel BEWIJZEN dat de ellende door JOUW huisdier komt. In jouw geval moet er eerst bewezen worden dat e.e.a. door het ongeluk komt en daarna welk huisdier en van wie hij is.

Dit is vaak een hele klus en meestal onmogelijk, vooral het eerste wordt moeilijk. Als de bromfietsrijder niet direct naar zijn huisarts is gegaan en zich heeft laten onderzoeken is het veelal kansloos om dit te bewijzen.

Alexander

za, 04/06/2011 - 21:54
Hmm

@ Alexander

Natuurlijk Alexander, moeten zulke dingen worden bewezen. Dat is met alle zaken zo als er een juridische conflictsituatie ontstaat.

Maar je zult begrijpen dat a.g.v. een huisdier een ongeluk ontstaat waarbij iemand ge

za, 04/06/2011 - 23:16
RdB

Mijn katten lopen los, ook 's nachts. Ook in de winter (wat heeft de winter er eigenlijk mee te maken?). Ik zie er geen probleem in.

Ruud

za, 04/06/2011 - 23:51
chanelleke

Hoi Ruud,

Jij hebt zeker geen last van katten poep in je eigen tuin,meestal gaan ze in de tuin van de buren,heb er helaas zelf ook heel veel last van, en die zullen daar echt niet blij mee zijn,want volgens mij weet jij niet hoe smerig het is als je in je tuin aan het werken bent,en je grijpt per ongeluk in zo'n vieze stinkende katten drol.

Maar ik heb een tip,plaats over de omheining van dat fijn visdraad, (zoals ze ook wel eens voor reigers doen bij een vijver ), zodat ze niet bij de buren kunnen komen,kan de kat toch buiten, en de buren zullen je dankbaar zijn.

Gr Chanelleke

zo, 05/06/2011 - 00:52
patricia_1972

Ja die katten ook.... Kan me er wel wat bij voorstellen. We hebben er sinds
kort een derde kat bij die wel haar behoefte doet in onze tuin (bleh). Als ik
het haar zie doen dan geef ik haar op haar kop doormiddel van hard praten en
in mijn handen klappen. Lijkt enig sinds te werken.

Maar goed.....Dat van dat aanklagen vind ik echt erg. Beetje Amerikaanse
toestanden. En om het nog even een beetje erger te maken: gelukkig zijn mijn
katten niet ge-chipped :-)

Groetjes

zo, 05/06/2011 - 09:55
zo, 05/06/2011 - 13:15
Hmm

Er lopen hier veel katten 24 uur per dag los, zonder bel. Ik zie ze voortdurend sluipen om een vogel te pakken. De eigenaar maakt dat kennelijk allemaal niets uit. De natuur zal hem een zorg zijn.

De dieren zijn mager als je ze optilt en laten zich makkelijk vangen.
Wat ik dan helemaal triest vind is dat je ze op de weg af en toe vindt , zo plat als een dubbeltje in een plas opgedroogd bloed.

Het is de nieuwe manier om een huisdier te houden of eigenlijk meer een dier kopen en het dan loslaten en aan zijn lot overlaten. Zelfs met konijnen, die toch zo leuk zijn voor de kinderen..... , zie je dat ze in vakantieperiode maar losgelaten worden en opgegeten worden door een grote Rotweiler. Ook diezelfde Rotweiler grijpt af en toe een kat in zijn nek en schudt hem snel en ruw heen en weer en maakt hem daar mee dood.

Ik ken een vrouw hier in de buurt die haar honden uitlaat op gezette tijden. Ze heeft ook een kat. De kat loopt gewoon mee tijdens het uitlaten. Die vrouw heeft geen last dat buren bij haar komen klagen over de poep. Er zijn nog mensen die met huisdieren weten om te gaan. De honden beschouwen de kat als onderdeel van hun roedel.

Ik denk dat mensen met krielkippen en duivenmelkers minder clement zijn met de eigenaren en dieren. De duiven kunnen geld waard zijn.

Maar de dieren treft geen schuld.

N.B. Haar Beagle luistert nooit. (hi..)

ma, 06/06/2011 - 16:35
Rosanomi

@ Hmm

Ik vind dat u wel een erg sceptisch beeld schept van de huisdierhouder. Ik
heb zelf vier katten, twee komen er buiten en de andere twee willen niet.

Mijn katten poepen in de kattenbak en in mijn eigen tuin en het eni

di, 07/06/2011 - 09:50
Hmm

@ Rosanomi

Zoals u met dieren omgaat is prima. Echter er zijn ook mensen die ze slecht behandelen. Bij ziekte niet naar de dierenarts, ze krijgen alleen restjes van hun eigen maaltijden, en nog veel meer. Ik heb zelf 30 jaar honden gehad en w

Onderwerp gesloten